UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Måndagen den 21 september 2020 - klockan 18:32 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

NCC fortsätter sin satsning i Brunna Logistikpark - nu bygger man fjärde etappen


Karin Sidén 2017-11-16

Camilla Janson, kommunstyrelsens ordförande, tog det symboliska första spadtaget för NCCs fastighet Lyckobrunnen tillsammans med Andreas Wik, Regionchef för NCC Property Development, samt representanter för Cosentino som kommer att flytta in i Lyckobrunnen nästa höst om allt går enligt plan.
Bild:Karin Sidén
Camilla Janson, kommunstyrelsens ordförande, tog det symboliska första spadtaget för NCCs fastighet Lyckobrunnen tillsammans med Andreas Wik, Regionchef för NCC Property Development, samt representanter för Cosentino som kommer att flytta in i Lyckobrunnen nästa höst om allt går enligt plan.

På onsdagen togs det ceremoniella första spadtaget för NCCs nya fastighet Lyckobrunnen på Mätarvägen i Brunna Logistikpark. Delar av fastigheten är redan uthyrd till företagen Engelmanns och Cosentino.

Bland NCCs övriga hyresgäster i Brunna Logistikpark finns bland andra Edstöms Logistics, Zalando, Svenskt Kosttillskott samt Autoglas Grossisten.


Inflyttning för hyresgästerna / företagen är beräknad att ske hösten 2018.

Efterfrågan på lokaler i Brunna Logistikpark är stor. Området sjuder av aktivitet och utvecklingsambitioner. För NCC har det varit bråda år sedan man tog första spadtaget för första etappen i sin etablering, Hälsobrunnen, för bra precis tre år sedan, i november 2014. NCC sålde etapp 1, Hälsobrunnen, till Aberdeen Asset Managment under sommaren 2015, och sedan dess har de byggt etapp 2 som heter Önskebrunnen samt etapp 3, Vattenbrunnen.

Den fjärde etappen, som nu påbörjas, heter Lyckobrunnen och kommer att bli drygt 11 000 kvm stor. Två hyresgäster är redan klara. Det är stenföretaget Cosentino som kommer att hyra in sig på cirka 2 600 kvm och delikatessföretaget Engelmanns vars lokaler kommer att vara cirka 1 500 kvm. Vem eller vilka som flyttar in i de resterande cirka 7 000 kvm återstår att se.

Första spadtaget är långt mer en ceremoniell företeelse än ett faktiskt första spadtag, något som stod klart som korvspad på onsdagens tillställning. Markförberedelserna för Lyckobrunnen är väl påbörjade. Mycket återstår innan det är dags att gjuta plattan, men bygget är igång.

Förmingel innan tal och spadtag. Den kyliga novemberluften märktes inte av i det uppvärmda tältet.
Bild:Karin Sidén
Förmingel innan tal och spadtag. Den kyliga novemberluften märktes inte av i det uppvärmda tältet.

Andreas Wik som är Regionchef för NCC Property Development Sverige och Camilla Janson, kommunstyrelsens ordförande, invigningstalade. 

Andreas Wik kunde konstatera att NCCs planer för Brunna Logistikpark definitivt inte slutade med detta, den fjärde etappen.

-Vi ser ett stort intresse av att etablera sig i Brunna. Läget nära Stockholm, och alldeles intill E18, är förstklassigt. Inte bara gör det det lätt för leveranser, kunder och medarbetare att ta sig dit, Brunna Logistikpark har dessutom ett utmärkt skyltläge som når de hundratusentals bilar som kör på E18 varje dag. Vi har mark för ytterligare etapper och största problemet är nog namnen på nästkommande etapper. vad ska de heta? Nu har vi Hälsobrunnen, Önskebrunnen, Vattenbrunnen samt snart också Lyckobrunnen. Vad kan vi mer hitta på för passande namn som slutar på -brunnen? undrar Andreas Wik med ett brett leende.


Dagens talare: Andreas Wik från byggherren NCC, Camilla Janson från Upplands-Bro kommun samt Pirre Wernlundh från Cosentino, en av de blivande hyresgästerna i Lyckobrunnen.
Bild:Karin Sidén
Dagens talare: Andreas Wik från byggherren NCC, Camilla Janson från Upplands-Bro kommun samt Pirre Wernlundh från Cosentino, en av de blivande hyresgästerna i Lyckobrunnen.

Camilla Janson välkomnade NCCs fortsatta satsning i Brunna och sa i sitt tal att Upplands-Bro är topp 10 i landet i tillväxt. Upplands-Bro växer så det knakar och det byggs för fullt, både bostäder och företagsfastigheter.

-Det är mycket som händer, och det är väldigt spännande. Den här utvecklingen ställer också krav på oss politiker att se till att infrastruktor, boendemöjligheter och andra samhällsfunktioner hänger med. När fler företag flyttar in i kommunen kan också fler arbetstillfällen skapas, så vi välkomnar verkligen NCCs satsningar här i Brunna.

Camilla Janson lämnade över mikrofonen till Pierre Wernlundh, vd för Cosentino Scandinavia, som fanns på plats för att ta del av det officiella startskottet till företagets nya hemadress i Sveriges huvudstad. Han berättade att Cosentino levererar ytskikt i olika stenmaterial till både hem och offentliga miljöer och att företaget finns i över 80 länder, däribland alla nordiska huvudstäder och i Göteborg. Nu etablerar det sig även i Stockholm och kommer att hyra cirka 2 600 kvadratmeter i Brunna.

Och så var bygget i gång! På \
Bild:Karin Sidén
Och så var bygget i gång! På "riktigt". Det symboliska första spadtaget sker ofta efter att de förberedande markarbetena kommit en bra bit på väg. Så också här.

-Vi valde Brunna för att NCC gav oss bäst möjligheter att anpassa lokalerna till vår verksamhet som hanterar stora tunga stenskivor. Men också för läget som är bästa tänkbara för vår verksamhet. Området är snyggt, håller hög kvalitet och ligger strategiskt, även när vi ska bjuda in arkitekter och återförsäljare från Stockholm, östra och norra Sverige till vårt showroom som kommer att finnas i lokalerna, säger Pierre Wernlundh.

Även representanter för Engelmanns Sweden AB fanns på plats för första spadtaget. Företaget levererar dessertostar från hela Europa, både hela ostar och färskpackat. De förser de stora kedjorna med varor och har vuxit ur sina nuvarande lokaler i Järfälla. Engelmanns Sweden AB flyttar från trånga lokaler till cirka 1 500 kvadratmeter i Brunna med ett modernt kyllager och lokaler för livsmedelsförpackning.

Några symboliska spadtag senare var projekt Lyckobrunnen officiellt igångsatt vilket firades med varm soppa och kaffe för alla närvarande.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 22/10
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
Tisdag 1/12
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
avståndsannons

U-BHus Bro C sep 20

Barncancerfonden pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen