UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Måndagen den 16 maj 2022 - klockan 17:53 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Nu öppnar HälsoFabriken i Kungsängen, ett nytt friskvårdscenter


Karin Sidén 2022-02-08

Den industriella looken på inredningen passar perfekt till namnet HälsoFabriken i Kungsängen! 
Bild:Karin Sidén
Den industriella looken på inredningen passar perfekt till namnet HälsoFabriken i Kungsängen! 

Den första mars öppnar HälsoFabriken i Kungsängen på Mätarvägen i Brunna, ett cirka 1100m2 stort friskvårdscenter. På HälsoFabriken kommer det att erbjudas allt från kroppsträning och cirkelträning till fria vikter, styrkemaskiner, konditionsträning och skivstångsburar.

Där finns även separat yta för individuell rehab/sjukgymnastik och personlig träning samt ett flertal rum för olika terapeutiska yrkesgrupper som arbetar inom friskvård, till exempel yoga, livsstilscoach, massage, naprapati, kiropraktik, rehabilitering, fotvård, nagelvård, skönhetsbehandlingar, samtalsterapi etc.

Bakom satsning hittar vi en grupp lokala entreprenörer, Hasse Arleklint, Henri och Annelie Hupe och Leffe Domberg. Kompanjonerna har knutit till sig en handfull spännande företagare inom friskvårdsbranschen, som tillsammans skapar HälsoFabriken: 
Naprapathuset Hellberg AB, Hälsoboden Therese Nordin, Flyhammars Friskvård, Hamilton Holistic, HasseCoach Friskvård AB och Lean To Fitness.

-Det är en mångårig dröm som nu förverkligas. Den första mars klockan 09 slår vi upp dörrarna till Hälsofabriken, där friskvård av alla de slag ryms i samma byggnad. Det har varit intensiva månader, minst sagt. Vilken laginsats vi gjort! På tre och en halv månad har vi åstadkommit något som nog egentligen är omöjligt, säger Hasse Arleklint stolt. 

-Att få arbeta tillsammans, under samma tak, med andra i samma branch, där vi kompletterar varandras expertområden och där vi faktiskt kommer att kunna täcka in det mesta som har med kropp och hälsa att göra känns fantastiskt roligt och inspirerande! 

På Mätarvägen i Brunna industriområde, i före detta Brunna Krogs lokaler, har flitens lampa lyst de senaste månaderna. Där har ett omfattande förvandlingsarbete pågått och lokalerna har gått från trött och malpåseplacerad hotell- och restaurangverksamhet till toppskicksutrustat och stiligt inrett friskvårdscenter. Den första mars öppnar verksamheten, som fått namnet HälsoFabriken.

Kompanjonerna Leffe Domberg, Hasse Arleklint och Henri Hupe är glada, stolta och förväntansfulla. Efter drygt tre månaders omfattande renoveringsarbete står de här i HälsoFabrikens gym och berättar om vilka duktiga företagare som finns inom friskvårdscentrets väggar. 
Bild:Karin Sidén
Kompanjonerna Leffe Domberg, Hasse Arleklint och Henri Hupe är glada, stolta och förväntansfulla. Efter drygt tre månaders omfattande renoveringsarbete står de här i HälsoFabrikens gym och berättar om vilka duktiga företagare som finns inom friskvårdscentrets väggar. 

HälsoFabrikens syfte är att skapa en naturlig brygga som "sömlöst" leder vidare från till exempel stresshantering, behandling eller rehab till mer konstruktiv träning för att skapa hållbar hälsa utifrån individens behov och förutsättningar.

Satsningen på ett friskvårdscenter är resultatet av fyra år av drömmar, planering och hårt arbete. "Pappa" till ursprungsidén är Hans "HasseCoach" Arleklint, men förverkligandet hade varit omöjligt utan kompanjonerna Henri och Annelie Hupe och Leffe Domberg. Eller för den delen alla de duktiga företagare som redan nu flyttat in i lokalerna och som i allra högsta grad bidrar till att skapa HälsoFabriken:
Hannah Hellberg (Naprapathuset AB), Therese Nordin (Hälsoboden Therese Nordin), Marit Flyhammar (Flyhammars Friskvård), Jenny Hamilton (Hamilton Holistic), Hans Arleklint (HasseCoach Friskvård AB), Linda Hyytiäinen (Lean To Fitness AB) samt Megan Owens (gruppträningsinstruktör).

-Det är en mångårig dröm som nu förverkligas. Att få möjlighet att samla olika lokala entreprenörer på samma adress, där de kan hyra in sig för att bedriva sin verksamhet i ett nätverk tillsammans med andra entreprenörer och där vi kan lyfta varandra känns fantastiskt. Tillsammans kommer vi att kunna erbjuda en unik bredd på kompetens inom träning och kropps- och friskvård! förklarar Hasse.

Konditionsmaskiner av olika slag och en del styrketräningsmaskiner finns, men också ett stort utbud av fria vikter. På HälsoFabriken ger man stort utrymme och möjlighet till kropps- och friviktsbaserad träning som komplement till styrkemaskinerna. I bakgrunden skymtar \
Bild:Karin Sidén
Konditionsmaskiner av olika slag och en del styrketräningsmaskiner finns, men också ett stort utbud av fria vikter. På HälsoFabriken ger man stort utrymme och möjlighet till kropps- och friviktsbaserad träning som komplement till styrkemaskinerna. I bakgrunden skymtar "crossfitburen" där det kommer att erbjudas ledarledda cirkelpass.

PT-salen kommer så klart att användas till PT-träning, men också annan typ av träning så som rehab och viss gruppträning.
Bild:Karin Sidén
PT-salen kommer så klart att användas till PT-träning, men också annan typ av träning så som rehab och viss gruppträning.

-Redan från start kommer vi innanför Hälsofabrikens väggar att kunna erbjuda naprapatbehandling, massage, laserbehandling, ultraljudsbehandling, koppning, medicinsk fotvård, hand- och nagelvård, fransar och bryn, vaxning, sjukgymnastik och dietist, berättar Hasse.

När han hämtat andan fortsätter uppräkningen:

-Vi kommer att ha ett gym utrustat med fria vikter och maskiner. Självklart kommer vi även att erbjuda Personlig Träning (PT) i vår PT-sal, samt gruppträning i olika former av cirkelträning, core/rörlighet samt yin-yoga.
 
Henri fyller i:

-Det finns ett flertal gym i närområdet som primärt är inriktade på träning, samtidigt som många andra yrkesgrupper inom friskvård arbetar ensamma i små lokaler. Eller till och med hemifrån. Som kund är det naturligtvis svårt att veta exakt vad man behöver, och för den delen att hitta till de små aktörerna, och det var nog mycket därför vi gick in i projektet, jag och Leffe. Vi är ju konsumenter inom friskvård, medan Hasse och de andra är proffsen, men vi är också företagare och ser potentialen i den här satsningen.

-Vi är lokala företagare OCH kommuninvånare, och är stolta över att vara med och bidra till den perfekta friskvårdsanläggningen här i Brunna, säger Leffe och utvecklar resonemanget:

-Vi gillar tanken att samla så mycket olika kompetens under ett och samma tak, för att på så sätt kunna möta det specifika och individuella behovet hos varje kund. Och vi är glada att kunna bidra till något positivt i Brunna som ju hamnat lite i periferin på senare år.

-Det är en otroligt inspirerande och intensiv resa vi gjort - och gör nu. Jag har två samarbetspartners med mig på den här resan som med sina nätverk och kunskaper inom fastighetsbranschen möjliggjort den här snabba renoveringen. Tack och lov ska jag tillägga, för annars hade det nog tagit väldigt mycket längre tid! Tack vare dem har jag kunnat fokusera på att hitta "mina lagspelare", som kan komplettera mig, så att vi med våra olika kompetenser kan göra HälsoFabriken till en unik anläggning, avslutar Hasse Arleklint. 


HälsoFabriken i Kungsängens hemsida

HälsoFabriken i Kungsängen på FB

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 21/5
Röda korsets secondhand o café
Höns- och smådjursmarknad
Safari-loppis i Brunna
Naturskyddsföreningen: Natursnokarna - Artbingo
Söndag 22/5
Naturen Kallar: vandring på Upplands-Broleden
Lördag 28/5
Röda korsets secondhand o café
Söndag 5/6
Gamla Bro-Loppis
avståndsannons

Röda Korset Ukraina mars 2022

UNHCR sidebanner människor på flykt dubbling mars 22

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde

Grillbaren Bro 700x150 b

Larmassistans artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen