Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 2 december 2023 - klockan 15:19 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Ny modell för entreprenörskap och nyföretagande
Nyhet från Upplands-Bro kommun


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2022-06-28

Bild:Upplands-Bro kommun

Nyföretagarcentrum i Upplands-Bro har avslutats. Kommunen satsar nu på en ny form för att utveckla entreprenörskap och nyföretagande i kommunen. Upplands-Brobor med en dröm och idé ska få möjlighet att utveckla sina affärsidéer. I höst lanseras Startup Upplands-Bro– en lokal modell för nyföretagande.

Upplands-Bro kommun har sedan en tid velat utforska nya vägar i syfte att få ett lyft gällande nyföretagandet. Nyföretagarcentrum i Upplands-Bro avvecklades under juni för att ge plats åt en ny modell för entreprenörskap och nyföretagande.

- Vi ändrar riktning för att möta behoven hos kommunens framtida entreprenörer. Att främja och ta vara på nya idéer är viktigt. Men också att erbjuda mötesplatser för företagande. Upplands-Brobor med affärsidéer ska få bättre stöd och rådgivning för att förverkliga sina drömmar, säger Fredrik Kjos, kommunstyrelsens ordförande i Upplands-Bro.

Kommunen satsar nu på en ny modell som går under arbetsnamnet Startup Upplands-Bro. Syftet med satsningen är att få en större delaktighet av lokala företag. Näringslivschefen Katarina Barter anser att det lokala näringslivet har branschkompetens och erfarenheter av företagande samt lokal kännedom som bättre kommer stödja och främja nyföretagande i Upplands-Bro.

- För att få Upplands-Bros näringsliv och samhälle att växa och blomstra behöver vi träffas och lära av varandra och det blir nu möjligt. Dialog och delaktighet är grunden för kommunens näringslivsarbete och med den starkare kopplingen till vårt lokala näringsliv kommer Upplands-Brobor dessutom också få fler experter att tala med, säger Katarina Barter.

Startup Upplands-Bro ska stötta stegvis genom hela processen för att starta företag. Rådgivning kommer finnas inom ekonomi (bokföring, redovisning, skatter, moms och regelverk), prissättning, affärsplan och budget. Det finns även möjlighet för etablerade företagare som söker vidare finansiering eller rådgivning för att lyfta företaget till nästa nivå.


Läs mer på kommunens hemsida


Tipsa en vän Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen