Upplands-Brohus okt 17 lghter Bagar o Målar
Om Du syns på Webben GUL
Förstasidan Söndagen den 22 oktober 2017 - klockan 10:23 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Nya handelsplatsen Brunna Park växer fram


Karin Sidén 2017-04-04

Många undrar nyfiket vilka butiker och serviceinrättningar som ska flytta in i Brunna Park, handelsplatsen som just nu växer fram mellan vattentornet och E18 i Kungsängen. För att ta reda på den senaste informationen kring etableringen kontaktade UBRO projektledaren Rickard Hansson.

För varje dag som går förändras byggarbetsplatserna vid Brunna Park och Norrboda. Bostäder och stora butikslador poppar upp i alla väderstreck och det är inte underligt att många är nyfikna på det som är på gång. Att Lidl och Preem snart är på plats råder inget tvivel om. Skyltarna är uppe och konstruktionerna så gott som färdigställda.

Bilderna på Lidlbutiken i Norrboda är tagna v14. Utifrån ser butiken så gott som färdig ut. Lidl-butiken kommer ha tydligt hållbara lösningar i form av bland annat ekozoner, solceller på taket och laddstolpar för gratis laddning av kunders elbilar och elcyklar.
Bild:Krister Norling
Bilderna på Lidlbutiken i Norrboda är tagna v14. Utifrån ser butiken så gott som färdig ut. Lidl-butiken kommer ha tydligt hållbara lösningar i form av bland annat ekozoner, solceller på taket och laddstolpar för gratis laddning av kunders elbilar och elcyklar.

-Vi har ännu inte spikat något invigningsdatum för vår nya fina butik i Kungsängen men ambitionen är att öppna under våren, säger Therése Hultén som är PR- och Pressansvarig på Lidl. 

Coop-byggnationen är i full gång och inflyttningstid satt till hösten. För att ta reda på senaste nytt om området kontaktade UBRO Rickard Hansson som är projektledare för etableringarna vid Brunna Park.

-Den första september öppnar Coop och Apotek Kronan, samt restaurangerna Subway och Asian Deli. När det gäller Biltema ligger de något senare. Där gjuter de grunden nu och man räknar med att resa byggnaden i slutet av april. Biltema kommer att öppna i december om allt går som planerat, säger Rickard Hannson och fortsätter:

-Vi jobbar kontinuerligt med ett flertal aktörer för att knyta fler företag till området, men det är inget som i dagsläget är 100% klart och därför vill jag inte nämna några namn. Något mer "ankare", en större kedja eller butik, vill vi gärna få in, men även små serviceinrättningar, såsom till exempel en frisör, kemtvätt och så vidare. Vi arbetar tätt med kommunen och tittar på en ny plan över området för att se vad mer som behövs för att få till ett levande och trevligt område med liv och rörelse.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 22/10
Skördemarknad på Ladan Öråker
MUSIKCAFÈ på Dagcentralen i Kungsängen
Öppet gästspel: Malin Elgán Dans
Tisdag 24/10
Bokklubb10-12 år
Onsdag 25/10
Bokklubb10-12 år
Torsdag 26/10
Programmera spel - Anmäl dig!
Öppet Hus i Fryshusets nya utbildningslokal
Lördag 28/10
Röda Korset – Second hand / Loppis
Söndag 29/10
Öppen ateljé på galleri H Kreation
avståndsannons

Kultur och Fritid ht 17 Upplands-Brokonstnärerna

GYMMIX Rosa Bandet okt 17

UBROs egen

Sjöräddningen testamente

Röda Korset Medmänniska

WWFannons tigerfadder

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen