UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 30 september 2020 - klockan 21:56 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Och de nominerade är....


Karin Sidén 2019-03-29

Nu är nomineringarna inför 2019 års Upplands-Brogala klara. Femton värdiga nominerade inom fem olika klasser: Årets Företag, Årets Nyetablering, Årets Inspiratör, Årets Hållbara Företag och Damernas Stora Pris.

Om bara några veckor får vi veta hur det gått. Då presenteras vinnarna under festliga former på Happy Tammsvik där årets gala hålls den 26 april.

Själva nomineringsprocessen sker i två steg: den första delen, att föreslå nomineringar, är öppen för allmänheten, men sedan, i steg två, är det representanter från Företagarna Upplands-Bro, Damernas affärsnätverk och Upplands-Bro kommun som plockar fram finalisterna i respektive kategori utifrån de inkomna förslagen.

De nominerade är:


Årets Hållbara Företag 2018: Frölunda Gård, Clas af Ugglas och Therese Ekerholm
Bild:Tommy Sidén
Årets Hållbara Företag 2018: Frölunda Gård, Clas af Ugglas och Therese Ekerholm

Årets Hållbara företag

Priset till Årets hållbara företag delas ut av Upplands-Bro kommun. Vinnaren av priset är ett företag som arbetar för en hållbar tillväxt och som bidragit till att göra Upplands-Bro till en bättre kommun att bo och verka i.


Ragn-Sells Avfallsbehandling AB, Högbytorp
Verksamheten har bedrivits i kommunen sedan 1960-talet. De bidrar till ett cirkulärt materialflöde där det mesta av det insamlade avfallet återanvänds eller återvinns. De arbetar innovativt för att hantera avfallet och verkar aktivt för ett hållbart samhälle, och ser cirkulär ekonomi som en lösning.


Glasbolaget i Bro AB, Ammy Olofsson och Erika Kristofersson Bredberg
Glasbolaget i Bro, ett miljövänligt glasbruk som arbetar aktivt med hållbar produktion, genom att de smälter återvunnet glas och främst återvunnen miljökristall. Glasbolagets glasugn drivs på deponigas, som bildas från organiskt avfall och håller en lägre temperatur som sparar energi.


Kapellets Barberare, Adam Ankarstorm
Kapellets Barberare har en tydlig fokus på social hållbarhet, och gör Upplands-Bro till ett bättre och tryggare samhälle. Verksamheten drivs med ett stort engagemang och hjärta för ungdomar som riskerar att hamna i utanförskap.


Årets Företag 2018: Frewito, Anna och Fredrik Thorburn.
Bild:Tommy Sidén
Årets Företag 2018: Frewito, Anna och Fredrik Thorburn.

Årets Företagare

Företagarna har i mer än 80 år delat ut pris till Årets Företagare runt om i Sveriges kommuner och så även i Upplands-Bro sedan över tre decennier. Företagarna tillsammans med Upplands-Bro kommun delar ut priset för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer.


Destiny Care, Azar Tavallali
Med kvaliteten bakom ratten, omtanken i tanken och den lokala närvaron på GPS:en blir destinationen helt rätt för Destiny Care. Azar Tavallali är en banbrytande, modig och omtänksam ledare.


Woody Bygghandel, Pernilla Forsberg
Det lokala byggvaruföretaget drivs av Pernilla Forsberg med kunskap och tradition. Under snart 40 år har Woody Bygghandel i Bro levererat och hjälpt till med material och råd till traktens byggprojekt.


Matöppet i Bro, Håkan Redig
Med lokalproducerat och bästa kvalité i fokus, strävar Håkan Redig med sitt stora sociala engagemang mot att bli färskvarubutikernas nr 1. Att aldrig ge upp är Håkans devis.


Årets Nyetablering 2018: Mekonomen i Bro, Thomas Karlsson.
Bild:Tommy Sidén
Årets Nyetablering 2018: Mekonomen i Bro, Thomas Karlsson.

Årets Nyetablering

Företagarna vill med detta pris lyfta fram de företagare som startat upp eller flyttat hit en verksamhet som drivs med stort engagemang och professionalitet.


Skipperi, Roy Frijters
Roys Frijters Skipperi har med en smart förmedlingstjänst underlättat båtlivet för både båtägare och båtlånare. Prisbelönt av båtpressen och toppen för oss bor och trivs invid Mälaren!


Popup Padel, Magnus Bubini
Engagerade ägare som satt Brunna på kartan och skapat nytta av de lokaler som Coop lämnat efter sig. Popup Padel och Magnus Bubini har tagit en ny sport till kommunen vilket många uppskattar. En sport på frammarsch!


Poddagency, Jeannette Conte
Framtidens kundtidning är här, utan att skövla allas vår skog. Modernt i en podd, bara lyssna och lär. Med Poddagency är vi moderna nog. Inget ämne är för svårt för Jeannette Conte på Poddagency.


Damernas Stora Pris 2018: Larmassistans Upplands-Bro, Sylvia och Johan Svensson.
Bild:Tommy Sidén
Damernas Stora Pris 2018: Larmassistans Upplands-Bro, Sylvia och Johan Svensson.

Damernas Stora Pris

Damernas Affärsnätverk delar ut sitt Stora pris till en företagare eller ett företag i Upplands-Bro som visar på hög professionalism inom sitt yrke och som ger sina kunder mer än de förväntar sig.


Faruk Yildiz, Grillbaren i Bro
Faruk Yildiz ser och känner varenda ungdom i Bro, vet vad de heter och pratar med var och en av dem. Faruk stöttar och motiverar, och är en viktig del i vardagen för många. Med sitt engagemang och sin tolerans för allas olikheter gör han så mycket mer än fyller magar med snabbmat.


Therese och Örjan Josefsson, ICA i Bro
Therese och Örjan har tillsammans med sonen Oscar och personalen vänt ICA i Bro från att vara en ICA-butik på dekis, med skamfilat rykte, till att vara en inspirerande butik. Med en enorm drivkraft har de tagit sig an utmaningen och samtidigt engagerat sig i närsamhället.


Dani och Maykel Abdallahad, Petjo’s i Kungsängen
Bästa caféet och grym personal är några av de omdömen man hör om Petjo’s i Kungsängen. Caféet drivs av två glada bröder som sprider glädje och alltid levererar mer än kunden förväntat. Dani och Maykel har ett välkomnande och familjärt café med en stadigt växande fan-club!


Årets Inspiratör 2018: Kaarina Kranz
Bild:Tommy Sidén
Årets Inspiratör 2018: Kaarina Kranz

Årets Inspiratör

Damernas Affärsnätverk delar ut priset Årets inspiratör till en person eller företagare som på ett föredömligt sätt leder eller inspirerar till verksamhet som gör Upplands-Bro till en attraktiv kommun att leva och bo i.


Nina Engqvist
Nina inspirerar omgivningen med sin positiva attityd och sitt driv. Det spelar ingen roll om det handlar om hemmasittande elever eller att bidra till ett tryggare närsamhälle. Hon är engagerad lärare i Broskolan och håller bland annat självförsvarskurser på fritidsgården och för kvinnor i Bro. En riktig inspiratör helt enkelt!


Helena N Åkerlund
Helena sjunger, skapar musik, spelar teater och håller i lässtunder för barn. Hon anordnar konstkurser och är en uppskattad utställare under Konstrundan där hon öppnar upp sin ateljé hemma i trädgården. Helena vågar testa nya uttryck inom måleri och skapande och är en sann inspiratör och kreatör!


Sussanne Persson, Sari Lindstedt, Malin Nordin, Systerskap i Bro, S.i.B
Sussanne, Sari och Malin har startat föreningen Systerskap i Bro, S.i.B, där de med stort hjärta och smittande engagemang vill bygga gemenskap och framtidstro. Systerskapet handlar om samhällsnytta, medmänsklighet och snällhet där målet är att fylla de glapp som finns i samhällsmaskineriet. De är verkligen en inspirationskälla!

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 22/10
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
Tisdag 1/12
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
avståndsannons

U-BHus Bro C sep 20

Barncancerfonden pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen