UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Tisdagen den 14 juli 2020 - klockan 22:23 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Pirrigt och motiverande när Bro:n arrangerade jobbmässa


Karin Sidén 2020-03-02

Jobbmässan hölls i sporthallen i Bro under sportlovet. Uppskattningsvis var det ett par hundra ungdomar som besökte evenemanget under dagen, som uppskattades av alla delaktiga.
Bild:Oshy Liebech Schwartz
Jobbmässan hölls i sporthallen i Bro under sportlovet. Uppskattningsvis var det ett par hundra ungdomar som besökte evenemanget under dagen, som uppskattades av alla delaktiga.

I förra veckan arrangerade Bro:n en jobbmässa där ett flertal arbetsgivare fick möjlighet att träffa kommunens jobbsugna ungdomar. Välbesökt och lärorikt är två ord som passande kan beskriva eftermiddagen. Pirrigt och motiverande likaså!

-De företag som var på plats i sporthallen var alla mycket nöjda med eftermiddagen. De var imponerade av ungdomarna och den framåtanda och det engagemang de visade. För oss vuxna som arbetar på Bro:n, som känner ungdomarna är det ingen överraskning - men för utomstående, som kanske inte träffar så många ungdomar annat än på avstånd, är det inte lika självklart. Man hör och ser så många "sanningar", som påverkar en och som kanske spär på förutfattade meningar och antaganden... Vi har så många fina ungdomar här i kommunen, med så stor potential! Får de bara chansen att komma in i arbetslivet, att skapa sig erfarenheter, så har de alla möjligheter att lyckas, säger Mats Rosqvist, föreståndare på Bro:n och en av initiativtagarna till jobbmässan.

Hur fick du ditt första jobb? Genom kontakter? Tack vare att någon gav dig, ett oprövat kort, en chans?

Så är det ju för de allra flesta av oss. Innan vi samlat på oss några rader i CV:t som visar att vi har arbetslivserfarenhet är de allra flesta av oss beroende av att någon i vår omgivning ger oss en första chans. Men om man inte har den typen av kontaktnät då? Hur gör man då?

För att ge kommunens unga en möjlighet till en första trevande kontakt med vuxenvärlden och arbetslivet så har Bro:ns vuxna med Mats Rosqvist, föreståndare, och Oshy Liebech Schwartz, chef för fritidsgårdarna i Bro, i spetsen, låtit arrangera en jobbmässa dit de bjudit in arbetsgivare som finns i kommunen.

På plats i år fanns bland annat kommunen, Nyföretagarcentrum, Coop-lagret i Bro, Tammsvik, Lernia (som bland annat representerade Zalando), med flera lokala arbetsgivare. 

-Det var en härligt positiv stämning och även om köerna ringlade långa till de olika arbetsgivarna så kändes det verkligen att alla var väldigt taggade och intresserade, säger Mats Rosqvist och fortsätter:

-Det var så roligt att gå runt bland de olika montrarna och lyssna på ungdomarna. Så mycket pirr och sådant engagemang! Det är så tydligt att de tar mässan på allvar, att de ser den som ett viktigt tillfälle som kan betyda mycket för deras framtid. Många hade klätt sig propert dagen till ära, deras CV:n var nogsamt renskrivna och utskrivna i flera ex, redo att delas ut, och de hade putsat på "sin säljpitch", hur de skulle presentera sig. Det här är ju saker vi jobbar kontinuerligt med, och det märks verkligen att det gett resultat. Arbetsgivarna var mycket imponerade och tyckte att eftermiddagen gett mycket.

Oshy Liebech Schwartz berättar:

-Det här var andra gången vi arrangerade jobbmässan. Den här gången valde vi att lägga den på sportlovet vilket var uppskattat. Vi hade nog närmare 200 ungdomar, kanske fler, i åldrarna 16-20+ som besökte sporthallen, vilket är långt fler än förra gången. De flesta kom från Upplands-Bro så klart, men även en del ungdomar från våra grannkommuner hade hittat hit vilket är roligt.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Socialdemokraternas sommarhälsning 20

Sjöräddningen

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen