Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Måndagen den 26 februari 2024 - klockan 02:24 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Sprillans ny padelhall i Bro


Karin Sidén 2021-12-07

Björn Odelstrand och Daniel Hjelm har öppnat Great Padel på Tryckfärgsvägen i Bro.
Bild:Karin Sidén
Björn Odelstrand och Daniel Hjelm har öppnat Great Padel på Tryckfärgsvägen i Bro.

Med kort startsträcka från idé till "verkstad" och stort engagemang har kompisarna Björn Odelstrand och Daniel Hjelm öppnat Great Padel i Bro. 

-Vi har satsat stort på helhetsintrycket, med ambitionen att skapa en premiumanläggning. Med tanke på den respons vi fått och får så har vi lyckats! säger Björn och Daniel fortsätter:

-Varför bygger ni i Bro har många frågat - varför inte undrar vi! Det känns väldigt bra att visa att vi tror på Bro, och Upplands-Bro för den delen! Här i Bro finns redan en, eller snarare två, premiumanläggningar för golfare och Sveriges nationalarena för galoppsporten - så visst finns det även utrymme för en högklassig padelhall!

-Vad vi vet så är det inte många anläggningar i Stockholmsområdet som är finare än Great Padel, och det är något vi tror och hoppas kommer att locka padelspelare hit till Bro.

Säkert har du som passerat Skällsta industriområde i Bro noterat att det under sommaren och hösten vuxit upp en ny "industrilada" intill Enköpingsvägen. Byggnaden ser ut som många andra industrifastigheter, möjligen lite mindre. Låt dig inte luras! Likt ett "Harry Potter-tält" (bedrägligt litet och anspråkslöst på utsidan, stort på insidan) rymmer byggnaden en hel massa mer än man tror. 

-Ja, det är många som blir väldigt förvånade när de kommer in. De tror att det bara är de tre banorna man ser från receptionen och sedan när de tar några steg in så visar det sig att det är mer än dubbelt så många banor, stora fina omklädningsrum och en stor och lyxig lounge en trappa upp, säger Björn med ett skratt när han och Daniel tar emot undertecknad för att förevisa den nyöppnade padelhallen.

Medan vi går runt och kikar på banorna, omklädningsrummen och alla detaljer som bidrar till den premiumkänsla Björn och Daniel strävat efter berättar de att de båda två är i trettioårsåldern, uppvuxna och boende i kommunen och att det därför känns viktigt att Great Padels (första) anläggning etableras här. 

-Vi vill göra ett avtryck här på hemmaplan, vara mer än en träningsanläggning. Tiden du tillbringar här, både före och efter spel, ska ge något. Därför är ytorna utanför spelplanerna så viktiga. Oavsett om du är inbiten spelare eller här för första gången ska du känna dig välkommen och inkluderad, säger Björn och Daniel fyller i:

Anläggningen har sju banor, varav en singelbana. Padelbanorna ser ut som en korsning mellan en tennisbana och en squashglasbur. Även spelet är en korsning mellan squash och tennis där väggarna har en viktig roll i spelet. 
Bild:Karin Sidén
Anläggningen har sju banor, varav en singelbana. Padelbanorna ser ut som en korsning mellan en tennisbana och en squashglasbur. Även spelet är en korsning mellan squash och tennis där väggarna har en viktig roll i spelet. 

-Padel är en väldigt social sport, och tillåtande. Du behöver inte vara superbra för att få ut något och tycka det är roligt. Det är nog därför den passar så bra som ett sätt att umgås, oavsett om det är med familjen, bästa vännerna eller kollegorna. Och att jag och Björn då kan bidra med en inbjudande mötesplats känns bra!

Intresset för padel delar duon, och numera delar de inte bara intresset - de har en verksamhet ihop!

-Daniel har spelat padel ganska många år, medan jag själv förhållandevis nyligen blev "biten" av sporten, förklarar Björn och fortsätter:

-Vi har båda två spelat i ganska många hallar och någon gång förra vintern sa vi först lite på skämt att "det här skulle vi kunna göra så himla mycket bättre", men ganska snart utvecklades den förflugna tanken till att faktiskt bli en seriös företagsidé och sedan rullade det på.

Björn och Daniel har anslutit Great Padel till bokningssystemet Matchi så att spelarna enkelt kan boka sig i ett schema med bokningsbara tider. När man bokat sin önskade tid får man en engångskod som man använder för att låsa upp entrédörren om så behövs. Personal finns på plats klockan 09-20 men banorna går att boka mellan 06-00. Fem minuter innan den bokade tiden tänds lamporna på den bokade banan och tio minuter efter släcks de ner (om ingen har tiden före eller efter vill säga). <br />
Bild:Karin Sidén
Björn och Daniel har anslutit Great Padel till bokningssystemet Matchi så att spelarna enkelt kan boka sig i ett schema med bokningsbara tider. När man bokat sin önskade tid får man en engångskod som man använder för att låsa upp entrédörren om så behövs. Personal finns på plats klockan 09-20 men banorna går att boka mellan 06-00. Fem minuter innan den bokade tiden tänds lamporna på den bokade banan och tio minuter efter släcks de ner (om ingen har tiden före eller efter vill säga). 


Och rullade på kan man lugnt säga... Från förflugen tanke till öppnandet av Great Padel har det tagit ganska precis ett år! För många andra kan det ta längre tid att välja kökslampa!

-Vi tänker ganska lika. Vi har stark magkänsla - som vi också litar på - och det har verkligen hjälpt oss. Ingen av oss behöver liksom stöta och blöta och vrida och vända på beslut, något som annars gör det lätt att köra fast, och att ett projekt drar ut på tiden, konstaterar Daniel.

Ibland faller dessutom bitar man inte riktigt själv kan påverka på plats - av en slump, för att stjärnorna står rätt eller för att det var ödet - eller hur det nu kommer sig. Den "lilla pusselbit" som behövdes i Björn och Daniels affärsplan stavas L O K A L och av en händelse fanns just då en byggnad på g. Bara så där...

-Ja, vilken tajming! Vi hade sådan tur att alla bygglov och andra papper redan var klara, det som tog lite tid var att få till de tillstånd vi behövde för vår typ av verksamhet. Byggnaden som fortfarande låg på ritbordet kunde vi vara med och utforma, vilket så klart var en stor fördel!

Björn fortsätter:

-Man skulle kunna säga att fastighetsägaren stod för skalet och vi för innehållet! Lokalen är inredd utefter vår verksamhet och våra önskemål, men om vi någon gång i framtiden avvecklar padelhallen kommer ägaren relativt enkelt kunna anpassa den till annan verksamhet. Det är till exempel därför det är stora portar ut mot Enköpingsvägen. De har inget med vår verksamhet att göra utan är mer en framtidssäkring för fastigheten.

Väggarna är täckta av ett akustiktyg så att ljudnivån hålls nere. 
Bild:Karin Sidén
Väggarna är täckta av ett akustiktyg så att ljudnivån hålls nere. 


Tipsa en vn Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen