UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Lördagen den 23 januari 2021 - klockan 14:32 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Upplands-Bro i topp när företagare tycker till
Pressmeddelande från Upplands-Bro kommun


Pressmeddelande från Upplands-Bro kommun 2020-04-22

Peter Magnusson från familjeföretaget Magnusson Petfood ger Upplands-Bro kommun guldstjärna i hanteringen av förtagets bygglovsärende. Här med sönerna Jonas och Kåre Magnusson som är med och driver företaget.
Bild:Upplands-Bro kommun
Peter Magnusson från familjeföretaget Magnusson Petfood ger Upplands-Bro kommun guldstjärna i hanteringen av förtagets bygglovsärende. Här med sönerna Jonas och Kåre Magnusson som är med och driver företaget.

Upplands-Bro ligger kvar i topp-fem i Stockholms län det gäller kommunens service till lokala företag. I en kategori är kommunen till och med bäst i hela Sverige. Det står klart när 2019 års siffror i den årliga NKI-rankingen (Nöjd-kund-index) presenteras.

Varje år undersöks hur företagare tycker att Sveriges kommuner sköter sin myndighetsutövning gentemot näringslivet. Nu är resultatet från 2019 års undersökning här och företagarna i Upplands-Bro fortsätter att ge tummen upp till kommunen.

I två kategorier får Upplands-Bro högre poäng än förra året. Bygglov tar ett rejält skutt uppåt, från 71 till 81 av 100. I kategorin Serveringstillstånd får kommunen full pott med 100 av 100 NKI (Nöjd-kund-index) – vilket gör Upplands-Bro är bäst i Sverige i den kategorin.

-Lokala företag är oerhört viktiga för oss. Det är där jobben skapas. Deras syn på kommunen spelar därför stor roll. Jag är glad och stolt över de höga betyg vi får av våra lokala företag, samtidigt som jag också konstaterar att vi kan bli bättre i vissa delar av servicen till vårt lokala näringsliv, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Mycket hög nivå

Även Brandkåren Attundas brandskyddsarbete, som bedöms i samma undersökning, klättrar i rankingen.

Det som bedöms i undersökningen är tillgänglighet, information, bemötande, kompetens, rättssäkerhet och effektivitet.

I kategorin Livsmedelskontroll tappar kommunen marginellt men ligger kvar på en ”mycket hög nivå” med 89 av 100. Endast Miljö-kategorin hamnar på en låg nivå.

-Det är värdefull information som vi tar med oss i vårt fortsatta arbete. Jag vill tacka de företag som deltagit i undersökningen och därmed hjälper oss att bli bättre. Det övergripande resultatet visar att vår företagsservice håller en mycket hög nivå, säger Marcus Nybom, näringslivschef i Upplands-Bro kommun.

En av företagarna som ger guldstjärna till servicen i Upplands-Bro kommun är Peter Magnusson, grundare till familjeföretaget Magnusson Petfood i Bro.

Förra året satsade företaget på ett energieffektivisera sin fabrik, vilket krävde en tillbyggnad. I november beviljades företaget ett investeringsbidrag från energimyndigheten – men investeringen skulle redovisas redan i mars så det blev bråttom att bygga tillbyggnaden.

-Jag vet att bygglov kan ta tid. Jag kontaktade kommunen, förklarade min situation och fick hjälp. Jag ansökte i mitten på december och i början av januari var det klart. Det var ett okontroversiellt bygglov men byråkratins kvarnar ska ju ha sin gång. Jag är oerhört tacksam för hur kommunen hanterat detta, det är guldstjärna, säger Peter Magnusson.


NKI Kommunärenden Upplands-Bro 2019

Bygglov: 81
Miljö- och hälsoskydd: 58
Livsmedelskontroll: 89
Serveringstillstånd: 100

Brandskydd: 83

Sammanlagt: 76 (2018: 76, 2017: 75)


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Sjöräddningen

Barncancerfonden pluggannons

Världens Barn 20 sb3

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen