UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Tisdagen den 14 juli 2020 - klockan 22:22 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Upplands-Brogalan framskjuten till september


Karin Sidén 2020-03-14

Bild:August Järpemo

Upplands-Brogalan, som skulle ha gått av stapeln den 24 april, är framskjuten till september. Nina Rönnberg och övriga i "galagruppen" fattade beslutet under fredagen:

-På grund av den rådande situationen med coronaviruset har vi valt att ta vårt ansvar för att inte bidra till en eventuell smittspridning. Vi har som alla andra följt Folkhälsomyndighetens rapportering och ser ju hur samhället påverkas på många plan och känner därför att det är viktigt att vi tar vårt ansvar och bidrar till att minska kurvan. En gala ska vara en glad och festlig kväll och därför har vi beslutat att skjuta fram galan till september när förhoppningsvis läget är ett annat.

Med mindre än fem veckor kvar innan röda mattan skulle rullas ut, locktängerna värmas och dansskorna putsas kommer nu beskedet att Upplands-Brogalan flyttas till september. Nina Rönnberg är "galageneral" och hon förklarar beslutet så här:

-En gala ska vara en glad och festlig kväll, och som läget är nu i Sverige och övriga världen så känner vi att Coronoviruset helt enkelt trumfar högre. Vi har alla ett ansvar att göra vårt yttersta för att minska smittspridningen och då känns en galakväll som något man faktiskt kan undvara. Vi vet inte hur pandemin kommer att utvecklas de närmaste veckorna och då är det bästa att ta ett beslut i god tid. Och när vi nu fortfarande har möjligheten att flytta den, i ordnade former, så väljer vi att göra det. 

I Gala-gruppen finns förutom Nina Rönnberg bland andra Birgitta Dickson, ordförande för Företagarna Upplands-Bro, samt Maria Brofalk, ordförande i Damernas Affärsnätverk. Birgitta förklarar:

-Förberedelserna för en fest i den här storleksordningen tar tid och därför har vi redan nu, med fem veckor kvar, tryckt på pausknappen. Vi kommer enkelt uttryckt att "lyfta" galaarrangemanget i sin helhet från den 24 april och placera det en fredag i september i stället. Det innebär i klartext att årets gala kommer att genomföras med samma härliga upplägg på samma fina plats, Lejondals Slott. Med Måns Möller som konferencier. Självklart behåller de som bokat biljetter och eventuell övernattning sina platser på galan. 

Här flikar Nina in:

-Vi har till dags datum sålt 256 av 300 biljetter och kommer fortsätta vår biljettförsäljning när det nya datumet är klart. Har du bokat biljett och det visar sig att du inte har möjlighet att gå det nya datumet, kommer det gå bra att avboka biljetterna. Vi återkommer med mer information om detta inom några dagar. Allt står, precis som Birgitta förklarade, på paus nu och förhoppningsvis vet vi redan i början av veckan vilket datum som blir det nya Gala-datumet. Måns ska kunna, Lejondal ska kunna, tältet ska finnas att hyra och så vidare...

Maria avslutar med att säga:

-Att vi flyttar fram galan känns helt rätt. Det är inte ett lätt beslut, men var ändå lätt att fatta. Vi måste vara rädda om varandra! Och kan vi vara med och minska risken för smittspridning och därmed bidra till att smittokurvan planar ut så är det gott nog. Gala nu eller i september spelar mindre roll i sammanhanget! Allt i en positiv anda, vi ser fram emot september!


Länk till upplands-brogalan.se


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Socialdemokraternas sommarhälsning 20

Sjöräddningen

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen