UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Tisdagen den 28 september 2021 - klockan 14:53 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Nu öppnar Nina livsstilsbutik i Villa Skoga 


Karin Sidén 2020-06-02

Nina Rönnberg njuter! I och för sig massor med arbete som återstår - men drömmen om en mötesplats mitt i Kungsängen, med plats både för företagande och nätverkande, men även för lyxfika och livsstilsbutik, är på god väg att förverkligas. I bakgrunden, uppe till höger, skymtar några av Villa Skogas originalmålningar. Under renoveringen har man tagit hänsyn till byggnadens historia där en del behållits framme medan annat nu är gömt under skyddande skivor som sedan målats.
Bild:Karin Sidén
Nina Rönnberg njuter! I och för sig massor med arbete som återstår - men drömmen om en mötesplats mitt i Kungsängen, med plats både för företagande och nätverkande, men även för lyxfika och livsstilsbutik, är på god väg att förverkligas. I bakgrunden, uppe till höger, skymtar några av Villa Skogas originalmålningar. Under renoveringen har man tagit hänsyn till byggnadens historia där en del behållits framme medan annat nu är gömt under skyddande skivor som sedan målats.

På onsdag händer det grejer i Kungsängens centrum! Då smygöppnar Nina Rönnberg sin butik 2808 i Villa Skoga.

Butiken är ett av flera "ben" i den verksamhet som Nina ska driva i Villa Skoga, och även om det återstår en hel skrälldus med arbetstimmar innan portarna slås upp på onsdag förmiddag är det en mycket glad och förväntansfull Nina som möter upp bland lådor och varor som bara väntar på att bli uppackade.


-Det är så galet kul nu! Här står jag och bara njuter. Lite samma känsla som på julafton när alla förberedelser är gjorda, och det är bara slutdetaljerna som ska på plats! säger Nina och skrattar till när blicken vandrar över kaoset vi har framför oss.

För kaos är det. Lådor överallt. Säckar med galgar, prismärkarapparaten ligger och väntar, kläder ska packas upp, galgas eller vikas, alla inredningsdetaljer ska komma på plats - och så vidare. Att Nina ändå kan njuta mitt i allt detta, och trots att allt inte är färdigt, har nog till stor del att göra med att drömmen är så nära. 


-Det kommer vara långt ifrån klart på onsdag, så är det ju. Vi nådde inte i mål med huset, men det är OK. Nu koncentrerar jag mig på butiken så får det andra komma eftersom. Det är ju det här jag drömt om, målat upp bilder kring, i flera år och även om det inte är min drömbild vi når fram till nu på onsdag så är vi väldigt nära. Och jag måste säga att med tanke på alla turer som varit genom åren, och längs den här resan, så är det nästan symboliskt hur öppningen blir. En smygpremiär där vi ska hålla socialt och ansvarsfullt avstånd! 

Och apropå social distans... Att vänta tills coronapandemin är över och samhället tillbaka på "normal" var inte ett alternativ. Nina konstaterar att det är viktigt att våga, att det finns ett stort värde i att visa framtidstro. Att trots allt det ovissa och jobbiga som omger oss alla sedan i mars så måste man titta framåt och hitta guldkorn i vardagen även när den är på ända. Och vad passar väl bättre då än att öppna en butik som har just grundämnet guld som sitt signum?

På Villa Skoga, mitt i Kungsängens centrum, myllrar och kryllar det av aktivitet. Förutom den uppenbara fasadrenoveringen, där den spruckna gula putsen nu är ersatt av vit, fräsch och hel puts, är det en hel del annat som också hänt de senaste månaderna. Inne i huset har ventilationen blivit fixad, ytskikten är renoverade och köket har fått sig en ordentlig uppdatering.

På bottenvåningen är i stort sett allt renoveringsarbete klart och där har nu Nina Rönnberg tagit över ansvaret från byggkillarna. Det är sen fredag eftermiddag när undertecknad kommer på besök. Mitt i ett, för oinvigda ögon, fullständigt kaos står hon med ett brett leende på läpparna. Lådor, galgar, kläder och allsköns pryttlar överallt.

På onsdag förmiddag ska kaoset vara ersatt av en inbjudande livsstilsbutik. Till bredden full med kläder och inredningsprylar inbjudande framdukade i den sobra butiken.

-Det syns inte nu, men känslan ska vara art deco, lyxigt inbjudande och stilrent. Byggnaden har en unik atmosfär och det har varit roligt att behålla delar av det historiska Villa Skoga inredningsmässigt. Vi har gömt en del av originalväggmålningarna bakom skyddande skivor, medan andra finns kvar och smälter in väl i temat. Att spara det som varit i sparbart skick har hela tiden varit vår avsikt. Tyvärr var ju underhållet eftersatt så allt har inte gått att rädda, men mycket finns som sagt var kvar under de skyddande skivorna.

Vi vandrar mellan de olika salarna på nedre botten, kryssande mellan ouppackade lådor, nymålade möbler och annat medan Nina målande berättar om vad som ska hinna göras innan onsdagens öppning. Det märks tydligt att hon trivs, trots alla timmars slit som ligger framför henne.

Många timmars arbete återstår! konstaterar Nina med ett skratt där hon står bland alla kartonger. Bilden togs i fredags, vid 18-tiden. Sedan dess har mycket hänt! På onsdag klockan 11 får den nyfikne se hur mycket!
Bild:Karin Sidén
Många timmars arbete återstår! konstaterar Nina med ett skratt där hon står bland alla kartonger. Bilden togs i fredags, vid 18-tiden. Sedan dess har mycket hänt! På onsdag klockan 11 får den nyfikne se hur mycket!

-Det är så galet kul nu! Här står jag och bara njuter. Bitarna faller på plats och upploppet är här! Det är lite som julafton - alla förberedelser är gjorda, lugnet sänker sig och det är bara slutdetaljerna som ska på plats. Under hela veckan har jag stått i målarkläder, färgfläckig och dan och fixat möblerna. Nu är det klart och jag kan koncentrera mig på att packa upp, ställa i ordning och fixa de sista detaljerna! säger Nina och skrattar till när blicken vandrar över kaoset vi har framför oss.

-Här på nedre plan, där det också ska bli ett Coffice blir det nu till att börja med butiken som får breda ut sig. Vår tidsplan har tveklöst blivit påverkad av corona, men i stället för att skjuta på öppnandet tills allt är klart kände jag att det tvärt om är viktigt att hålla öppningstidpunkten, som vi ju sagt skulle vara tidigt i juni. 

Nina tar ett andetag, leendet övergår i beslutsamhet när hon förklarar hur hon tänker.

-Corona påverkar oss allihopa jättemycket. Både som individer och som företagare. För mig känns det ändå som att Coronapausen vi lever i må diktera och styra det mesta - men inte allt! Och kan jag smygöppna butiken så vill jag göra det. Det finns ett viktigt signalvärde i det - och den signalen är framtidstro. I allt det här vi går igenom nu så finns det ändå en framtid och den ska vi absolut ta sikte på! Med ansvarsfullhet och med lagom social distans!

Leendet är tillbaka och Nina berättar att hon tänkt en del på det praktiska kring öppningsdagarna. Eftersom det är svårt att veta hur många som kommer får hon ju tänka i ett antal scenarier. 

Hur hon ska göra om det bara kommer några få är ju knappast ett bekymmer ur ett coronaperspektiv, så den tanken släpper hon snabbt. Men sedan berättar hon om maxantal inne i butiken samtidigt, avståndslappar, handsprit vid entrén, FHM's direktiv på skyltar, och så vidare.

-Att ordna premiärer, öppningsfester och liknande är jag ju van vid efter att ha jobbat många år i branschen, men det här som är nu, med smittrisk och avstånd, det är något nytt. Plötsligt måste man tänka på ett annat sätt, vilket är en utmaning. Vi har alla ett ansvar i att minska smittspridningen och jag kommer att göra allt jag kan och förväntar mig att de som besöker butiken tar sitt ansvar. Det här är tveklöst något vi måste göra tillsammans! Jag tänker att en gräns på 12 personer inne i butiken är lagom för att kunna upprätthålla rekommendationerna. Med det sagt så hoppas jag verkligen att det blir fina dagar här framöver så att besökarna kan vänta ute i trädgården i lugn och ro, och på lagom avstånd från varandra, tills det är deras tur att kliva in.

Butiken öppnar dörrarna klockan 11 på onsdag. Observera att ingången till att börja med är från trädgården! Länk till FB-sidan för mer info.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Tisdag 28/9
Föredrag på Stationshuset i Bro: Polisens lokala arbete
Lördag 2/10
Loppis / Bakluckeloppis i Bro
Onsdag 6/10
Föredrag på Stationshuset i Bro: Omdaning Bro
Söndag 10/10
HÖSTMARKNAD på Säbyholm
Lördag 16/10
Loppis / Bakluckeloppis i Bro
Lördag 30/10
LOPPIS vid Stationshuset
Lördag 27/11
LOPPIS vid Stationshuset
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Larmassistans artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen