Woodys Bra produkter april 17
ICA i Bro höst 18
Förstasidan Måndagen den 19 november 2018 - klockan 20:52 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Överbesiktningsnämnden gav Upplands-Brohus rätt i ärendet Bagar- och Målarvägen
Pressmeddelande från AB Upplands-BroHus


Pressmeddelande från AB Upplands-broHus 2018-10-30

I snart ett år har husen stått färdiga på Bagarvägen och Målarvägen i Gamla Bro i väntan på att ärendet i Överbesiktningsnämnden skulle bli klart.
Bild:Susanne Dexenius
I snart ett år har husen stått färdiga på Bagarvägen och Målarvägen i Gamla Bro i väntan på att ärendet i Överbesiktningsnämnden skulle bli klart.

Igår lämnade överbesiktningsnämnden sitt utlåtande gällande tvisten mellan AB Upplands-Brohus och entreprenören Serneke Bygg Öst AB. Utlåtandet gav vid handen att de anser att Upplands-Brohus agerat riktigt när man inte godkände entreprenaden.

Bakgrund

Hösten 2016 skrevs ett kontrakt mellan Upplands-Brohus och Serneke om att uppföra nio hus på Bagar- och Målarvägen i Bro. Det första huset stod klart cirka ett år senare och husen skulle vara färdiga för inflyttning 27 november 2017.

Allt eftersom husen stod klara utfördes slutbesiktningar. Dessa skedde med ungefär en månads mellanrum. När det visade sig att inget av husen blev godkända valde Serneke att vända sig till överbesiktningsnämnden för att de skulle pröva om huruvida besiktningarna utförts på ett korrekt sätt. Det faktum att ärendet lämnats till överbesiktnings-nämnden innebar att Upplands-Brohus inte kunnat ta över husen och därmed har alla de som anmält sitt intresse för att hyra lägenheter fått vänta med att flytta in.

-Det är naturligtvis mycket tråkigt och jag har full förståelse för att det kan ha orsakat problem för de som räknat med att få flytta in i de tingade lägenheterna, säger Ann Hermansson Alm, VD på Upplands-Brohus. 


Vad händer nu? 


Inom kort kommer Upplands-Brohus och Serneke att sätta sig ner för att börja samtala om hur ett övertagande av husen skulle kunna gå till. Mötet var bestämt innan överbesiktningsnämndens utlåtande nått parterna.

-Jag har uppfattat att vi båda är angelägna om att få till en lösning på den här tvisten så att husen kan gå över i vår ägo, säger Ann Hermansson Alm.

-Innan det kan ske måste vi komma överens om vad som ska åtgärdas och hur de ekonomiska regleringarna ska ske. Vi hoppas att vi inom kort kan ge våra blivande hyresgäster besked om när inflyttning kan ske, fortsätter Ann Hermansson Alm.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 22/11
Scratch i Brohuset
Söndag 25/11
Röda Korset – Julmarknad
MUSIKCAFÉ
Torsdag 29/11
Föreläsning: Dick Harrison och Irène Seth
Lördag 1/12
Sjöscouternas Julbasar
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Julmarknad på Klint
Julmarknad på Lövsta Gård
Söndag 2/12
Örnar på Broängarna
avståndsannons

Kultur & Fritid ht 18 Dick och Irène

ActivityCare nov 18

Kommunfullmäktige 2018 nov

U-B kommun Gymnasievalet 18

U-B kommun Turista i din egen kommun jultema 18

Kultur & Fritid ht 18 Among Lynx

UNICEF plugg

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

WWFannons tigerfadder

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Röda Korset Syrien artikelannons 2017
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen