Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 07:54 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

AB Upplands-Brohus vill bygga lägenheter i centrala Kungsängen


Karin Sidén 2016-05-17


Upplands-Bro kommuns helägda bostadsbolag, AB Upplands-Brohus, har i dagarna lämnat in en intresseanmälan om att de önskar bygga bostäder utmed Bergvägen i centrala Kungsängen. Intresseanmälan är helt nyinkommen och ännu finns inget beslut fattat i frågan. Den 8 juni, när Kommunstyrelsen har sitt nästa sammanträde, kommer man att behandla intresseanmälan. Förslaget innehåller två alternativ med 177-295 lägenheter.

AB Upplands-Brohus har lämnat in en intresseanmälan om markanvisning till del av Vattentornsparken, utmed Bergvägen, i centrala Kungsängen. Marken ägs av kommunen och en intresseanmälan om markanvisning innebär i princip att AB Upplands-Brohus ber om lov att få bygga lägenheter på kommunens mark.

Förslaget AB Upplands-Brohus presenterat i sin intresseanmälan innehåller två alternativ till bebyggelse, antingen tre eller fem punkthus motsvarande 177-295 lägenheter.

-Vi kallar det aktuella området för Vattentornsparken i och med att det gamla, numera pensionerade vattentornet ligger där på höjden. Området är väl egentligen mer ett skogsområde än en park, och används frekvent av hundägarna. Vi äger fastigheterna som ligger på andra sidan Bergvägen från skogsområdet sett och tycker att det skulle vara intressant att bygga ytterligare några punkthus längs med skogskanten. Läget är definitivt intressant, men det är kommunen som äger marken och det är de som beslutar i slutändan, säger Tore Olsson, VD på Upplands-Brohus till UBRO.

-Det här är en idé vi har presenterat som är alldeles i startskedet, mer en enkel skiss egentligen. Det är en fin plats, och vår tanke är som sagt att bygga ett fåtal punkthus närmast Bergvägen, medan huvuddelen av skogsområdet skulle vara kvar. Kommunen ska nu besluta om de anser att platsen är lämplig och först därefter kommer idén att utvecklas från skiss till ett färdigt förslag. En planprocess tar ofta flera år innan den är färdig, fortsätter Tore Olsson.

På kommunens hemsida skriver de att man kommer att behandla AB Upplands-Brohus intresseanmälan vid nästkommande kommunstyrelsesammanträde den 8 juni. Först därefter, och om kommunstyrelsen beslutar att godkänna intresseanmälan, går man vidare in i en detaljplaneprocess där man helt enkelt undersöker om det är möjligt och önskvärt med bostadsbebyggelse på platsen.

Nyfiken på vad en detaljplaneprocess är? Via länken finns en hel del matnyttig fakta.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen