Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 00:15 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Åldringsbrott - total avsaknad av medkänsla
Nyhet från Polisens bedrägerienhet


Nyhet från Polisens bedrägerienhet 2016-06-27

Polisens Bedrägerienhet har lagt ut en ny varning om åldringsbrott på sin FaceBooksida (vid 15-tiden den 27 juni). Den här gången riktar bedragaren/bedragarna in sig på finsktalande äldre i Stockholmsområdet. Hittills har de flesta drabbade bostadsort i de södra förorterna, men sannolikheten är hög att brottsområdet växer. Varna gärna anhöriga och äldre grannar!

En ny variant av bedrägerier mot våra äldre har dykt upp. Denna gång vänder sig bedragarna mot äldre finsktalande medborgare och rent geografiskt angrips äldre boende i Stockholms södra förorter. Tillvägagångssättet är detsamma, en finsktalande man ringer upp den äldre och påstår sig vara dennes barnbarn eller nära vän till barnbarnet. Därefter berättar bedragaren att han blivit bestullen på sin plånbok eller att han av någon annan anledning är i stort behov av pengar.

Gemensamt är att bedragare uppger att en vän till honom kommer till den äldre för att ta emot pengarna. Har inte den äldre kontanter hemma så luras denne att låna ut sitt bankkort och tillhörande PIN-kod varpå kontot töms.

Dessa fula fiskar använder språket och de äldres goda hjärta för att tillgripa deras pengar. Pengar som högst sannolikt är viktiga för dem.

Men det är inte bara den ekonomiska förlusten som känns utan ni kan ju tänka er hur dessa människor mår efter en sådan händelse!

// Jan Olsson


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen