UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Måndagen den 24 januari 2022 - klockan 04:58 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
   

Alla vuxna med andra dos i maj erbjuds nu en tredje dos
Pressmeddelande från Region Stockholm


Karin Sidén 2021-12-20

Idag, den 20 december, öppnar Region Stockholm bokningen för påfyllnadsdosen till alla invånare som fick sin andra dos i maj månad eller tidigare och som är 18 år eller äldre. Det ska ha gått 6 månader eller längre sedan andra dosen. Det innebär att det främst blir de som i tidig fas fick sina vaccinationer av första och andra dosen som nu kommer att kunna boka sin påfyllnadsdos.

I förra veckan släppte vi på för alla som är 18 år och som blivit vaccinerade med sin andra dos 16 maj eller tidigare. Vi kan nu erbjuda den tredje dosen till alla som fick sin andra dos i maj månad och som är 18  år fyllda. I närtid kommer vi också att kunna öppna upp för fler grupper och personer, säger regionens vaccinationssamordnare Magnus Thyberg.

Region Stockholm planerar för att det ska finnas kapacitet för att öppna upp bokningen vecka 3, för påfyllnadsdos för alla över 18 år som vaccinerats med sin andra dos för mer än sex månader sedan.

Det finns flera sätt att få din vaccination, all information finns på 1177.se:

   -  Det enklaste och bästa sättet för alla grupper är att boka i appen Alltid öppet. Bokade du dos 2 genom appen får ett påminnelse-SMS när du är i rätt åldersgrupp och det har gått rätt tid efter andra dosen.

   -  För dig som inte har tillgång till digitala lösningar så är telefonbokningen öppen och kan ge service på tio språk. Svenskspråkig bokning nås på tel 08-428 429 30. Telefonnummer till övriga språk hittar du på 1177.se.

   -  Vissa vaccinationsmottagningar har drop-in tider och tar nu emot för vaccination av dos ett och två samt för påfyllnadsdosen. Mottagningarnas drop-in-tider hittar du på 1177.se.

   -  Det går också att besöka någon av de 15 vaccinationsbussarna som roterar på flera platser i länet. Där sker enbart drop-in-vaccination. Tider och platser hittar du på 1177.se.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Larmassistans artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen