UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Lördagen den 26 september 2020 - klockan 10:42 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Bilinbrotten vid våra infartsparkeringar fortsätter


Karin Sidén 2019-11-22

Trist syn att mötas av när man kommer till bilen...
Bild:Karin Sidén
Trist syn att mötas av när man kommer till bilen...

Den våg av bilinbrott som drabbat våra infartsparkerningar de senaste veckorna fortsätter. Så gott som i oförminskad styrka.

-Vi får in nya anmälningar i princip dagligen. Tillvägagångssättet är detsamma: krossad ruta och genomsökt bil. Ofta har målsägande haft något kvar i bilen, såsom en väska eller annat som legat synligt. Även om bilar som inte haft grejer liggande synligt har utsatts så är ändå ett av de bästa sätten att freda sig från bilinbrott att inte lämna något kvar i bilen när man parkerar den, säger Albin Näverberg vid Polisen i Järfälla och Upplands-Bro.

-Om möjligt så ska man ju också välja en så upplyst parkeringsruta som möjligt, där det är full insikt för förbipasserande. En person med brottsligt uppsåt vill ju helst inte bli upptäckt utan väljer då gärna bilar som står lite mer undanskymda som sina "offer". Återigen inget hundraprocentigt skydd, men det minskar i alla fall risken att drabbas.

Redan i förra polisrapporten tipsade Albin Näverberg om att man helst ska DNA-märka sådant som förvaras löst i bilen så som navigator, stereo och annat som kan var stöldbegärligt. Med DNA-märkningen ökar man chansen att få tillbaka sina stulna prylar, samtidigt som polisen också lättare kan binda gärningsmän till eventuella inbrott.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 22/10
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
Tisdag 1/12
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
avståndsannons

U-BHus Bro C sep 20

Barncancerfonden pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen