Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 19 april 2024 - klockan 23:00 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Brandvarning: Stor risk för mark- och skogsbränder


Karin Sidén 2016-07-20

Skärmdump från SMHIs hemsida den 20 juli 2016.<br />I det lilamarkerade området råder stor brandrisk. SMHI skriver: Risken för bränder i skog och mark är lokalt stor i delar av östra Götaland och östra Svealand. <br /><br />De kommande dagarna väntas torrt och soligt väder i landet. I samband med det kommer även brandrisken öka och sprida sig till andra delar av landet.
Skärmdump från SMHIs hemsida den 20 juli 2016.
I det lilamarkerade området råder stor brandrisk. SMHI skriver: Risken för bränder i skog och mark är lokalt stor i delar av östra Götaland och östra Svealand. 

De kommande dagarna väntas torrt och soligt väder i landet. I samband med det kommer även brandrisken öka och sprida sig till andra delar av landet.


Enligt SMHI finns en förhöjd brandrisk i de östra delarna av Götalan och Svealand just nu, och med tanke på rådande högsommarväder kommer brandrisken att öka och sprida sig till andra delar av Sverige den närmaste tiden. Risken för mark- och skogsbrand är stor. Här i Stockholmsområdet gäller den överallt och man bör därför vara extra försiktig om man eldar utomhus. 

När det är torrt i skog och mark behövs inte mycket för att en markbrand ska uppstå. Att sedan få stopp på den är desto svårare. Torkan medför att en eventuell brand lätt får fäste och att den får snabbare spridning samtidigt som den är mer svårsläckt än normalt.

Än så länge råder inte något eldningsförbud, men det kan komma att ändras. Det går att hålla sig uppdaterad om eldningsläget via Attundas hemsida.

Länk till SMHI.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen