Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 26 april 2024 - klockan 01:42 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
   

Broskolans fritidsgård är evakueringslokal för de branddrabbade


Karin Sidén 2016-12-06

Mats Kellberg, tjänsteman i beredskap och kommunens säkerhetschef, fick samtal om branden klockan 03.40 och kallade då in kommunens Posom-grupp. Broskolans fritidsgård öppnades upp för de evakuerade så att de kunde komma in i värmen och få inledande samtalsstöd.

-De som har husdjur och behov av mediciner har med brandmännens hjälp fått hämta det - om deras lägenheter har bedömts som säkra. Broskolans fritidsgård kommer att hålla stängt under dagen så att de branddrabbade har någonstans att vara.

Som det verkar har alla drabbade försäkringsskydd, vilket ju inte var fallet vid branden i Finnsta för drygt tre år sedan. Hur bostadssituationen kommer att lösas nu i det akuta skedet är ännu oklart, eftersom man inte vet i nuläget hur många familjer som inte kommer kunna återvända till sina lägenheter förrän sanering och renovering gjorts.

-Skolan kommer att vara öppen för de drabbade under dagen, men några av dem har valt att ta sig till vänner och bekanta i stället. Hur många som kommer att behöva ett tillfälligt boende vet vi inte. Några kommer säkert att bo hos anhöriga, andra kommer att få tillfälliga bostäder av sina försäkringsbolag. Behövs det så kommer kommunen att försöka ordna boende för dem som av någon anledning inte får den hjälpen av färsäkringsbolaget, men det är alldeles för tidigt att säga något bestämt nu. Vi vet ju i nuläget inte ens hur länge släckningsarbetet kommer att pågå, säger Mats Kellberg i en intervju med Radio Stockholm.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen