Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 07:35 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Bygget av 180 hyreslägenheter i Gamla Bro är igång!


Karin Sidén 2016-12-08

Bild:Karin Sidén

Äntligen! Efter många turer är så äntligen bygget av hyreslägenheterna på Bagarvägen - Målarvägen igång. Det är Upplands-BroHus som bygger 180 nya bostäder som ersätter de 95 lägenheter som revs för snart två år sedan på grund av radonproblem.

-Vi är så glada att det äntligen är byggstart, sa Upplands-BroHus ordförande Birgitta Nylund (S) vid det högtidliga och symboliska första spadtaget (som mycket sällan faktiskt är det första spadtaget...) -Eftersom det är i särklass störst efterfrågan på mindre lägenheter är det mycket glädjande att vi kunnat hörsamma det och ändra något på planen som från början gällde 125 lägenheter, inklusive ett antal fyror. Med förändringen som gjordes här i slutet där de stora fyrorna byttes ut till mindre lägenheter får vi i stället 180 ettor, tvåor och treor!


Birgitta Nylund (S) är ordförande i Upplands-BroHus.
Bild:Karin Sidén
Birgitta Nylund (S) är ordförande i Upplands-BroHus.

Markarbeten av det förberedande slaget har redan pågått en tid, men det symboliska första spadtaget togs häromdagen, onsdagen den 7 december. Birgitta Nylund, ordförande i Upplands-BroHus, var den som fick äran att utföra uppdraget. Inte med en spade som brukligt är, utan med grävmaskin. Uppdraget utfördes med bravur!

Politiker, tjänstemän och en och annan närboende deltog i det festliga skoptaget. Innan det var dags för skoptaget höll Birgitta Nylund ett kort invigningstal där hon berättade om det mångåriga arbetet som till slut lett fram till byggstart.

De fyra långsmala trevåningshusen som tidigare stod på platsen revs i början av 2015 efter en lång och fruktlös kamp mot inbyggt radon (se länk). I deras ställe kommer man nu att bygga nio punkthus på samma mark. De fyra våningar höga husen kommer att uppföras av entreprenören Serneke Group AB.

De 95 lägenheterna som revs kommer nu att ersättas av 180 lägenheter, fördelat på 40 ettor, 77 tvåor och 63 treor. Det är första gången på många år som Upplands-BroHus bygger nya hyreslägenheter i kommunen, något som verkligen behövs med tanke på de långa bostadsköerna.

-Det är roligt att byggnationen i Gamla Bro nu kommer igång. Detta innebär fler bostäder i form av hyresrätter, vilket efterfrågas av kommunens invånare, säger Camilla Janson (S), Kommunstyrelsens ordförande, i ett utlåtande.

Bild:Karin Sidén

Bild:Karin Sidén

Bild:Karin Sidén

Bild:Karin Sidén

Bild:Karin Sidén


<span class=\
Illustrationsplan från detaljplanen som finns att hitta på Upplands-Bro kommuns hemsida. Där de nya byggnaderna ritats in kan man svagt ana de gamla huskropparna, streckade i svart.

<span class=\
Illustration från detaljplanen.


<span class=\
Bild:Illustration: Werket arkitekter
Illustration från detaljplanen.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen