UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 14 augusti 2020 - klockan 06:36 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Distansundervisning för alla gymnasie- och VUXelever


Karin Sidén 2020-03-18

Från och med i dag, den 18 mars, kommer alla gymnasie- och VUXelever i Upplands-Bro att få sin undervisning tillgodosedd på distans. Beslutet fattades i går efter att regeringen på förmiddagen rekommenderade att all undervisning från gymnasiet och uppåt bör genomföras på distans i ett försök att minska takten på smittspridningen i Sverige.

Här i Upplands-Bro är det 1300 elever som berörs av gårdagens besked, 900 gymnasieelever och 400 VUXelever. Därutöver påverkas naturligtvis ett stort antal elever som studerar på annan ort.

Jesper Sjögren, tf utbildningschef i Upplands-Bro säger:

-Beslutet innebär att eleverna under en period inte ska befinna sig i skolan. Eleverna har dock undervisning som vanligt fast på distans. Upplands-Brogymnasiets elever är väl försedda med digitala verktyg som möjliggör undervisning utan fysiska träffar i en övervägande del av ämnena. Mer information om hur detta går till skickas till elever och vårdnadshavare via Vklass.

Skolornas verksamhet är inte stängd, bara förflyttad från skollokalerna, något som även statsminister Stefan Lövén och utbildningsminister Anna Ekström var väldigt tydliga med under gårdagens presskonferens. Beskedet att övergå till distansutbildning innebär att eleverna får ett stort eget ansvar för sina studier samtidigt som de också har ett viktigt ansvar i att respektera smittoläget och göra sitt bästa för att försöka minska smittspridningen.

-Läget är just nu bekymmersamt och vi behöver alla ta vårt ansvar för att motverka smittspridning. Även om beslutet att övergå till distansundervisning kan ställa till problem för enskilda individiver är vi övertygade om att alla är villiga att ta sitt ansvar i denna svåra situation, säger Lisa Edwards (C), ordförande i Gymnasie- och arbetslivsnämnden här i Upplands-Bro.

Beslutet gäller tills vidare.


Länk till CSN för information om vad som gäller kring studiemedel.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 16/8
Sommarcafé och kulturutflykt
Söndag 23/8
Sommarcafé och kulturutflykt
Söndag 30/8
Sommarcafé och kulturutflykt
avståndsannons

Sjöräddningen

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen