Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 18 maj 2024 - klockan 23:19 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

En av rånarna greps när han beställde mat


Karin Sidén 2013-01-10

Helikoptern hovrar över Bro med flera polisbilar under sig.
Bild:Karin Sidén
Helikoptern hovrar över Bro med flera polisbilar under sig.

Vid tiotiden på torsdagsförmiddagen, strax efter öppning, klev en mössprydd man in på ett matställe i Bro. Han kom in helt lugnt och beställde en 90g hamburgare och sedan ställde han sig längst in i lokalen och väntade på sin mat. Inne i lokalen fanns förutom den 35-årige mannen även en annan kund och restaurangägaren. Ingen av dem kunde ens ana vilken Action-film de plötsligt skulle kastas in i bara ögonblick senare.

35-åringen greps inne på ett matställe i Bro. Ett vittne berättar hur mannen kom in på matstället, beställde en hamburgare och sedan ställde sig att vänta på sin mat. Strax därefter kom två tungt beväpnade polismän in i lokalen och kollade läget. Poliserna kom bara in en snabbis och bytte några ord med dem i lokalen och gick sedan ut igen. Den sista av de två poliserna vände sig i dörren och kastade sig över den mössprydda mannen som då befann sig längst in i lokalen.

I tumultet som uppstod (en liten brottningsmatch där 35-åringen med en gång gav sig) ramlade mössan av mannen och visade sig vara en upprullad rånarluva. Det var först då vittnet kopplade samman honom med nyheterna om rånet i Täby. Innan polisingripandet hade mannen uppträtt som vilken kund som helst.

Utanför matstället stod ett stort antal maskerade och tungt beväpnade poliser och väntade på att den gripne mannen skulle föras ut från matstället och in i den väntande insatsbussen. Själva gripandet var helt odramatiskt och 35-åringen gjorde inget motstånd. Vittnet berättar att under hela tiden som 35-åringen befann sig inne lokalen uppträdde han mycket lugnt och sansat.

24-åringen greps ca en halvtimme efter 35-åringen i närheten av där de båda rånarna övergivit sin flyktbil i Råby Skog-området. Enligt uppgifter i media ska han ha setts från den hovrande helikoptern och strax därefter kunnat gripas av poliser som befann sig alldeles i närheten.

Både 35-åringen och 24-åringen har under torsdagseftermiddagen anhållits misstänkta för grovt rån och mordförsök.

Vid åttatiden på torsdagskvällen fick UBRO obekräftade uppgifter om att polisen tidigare under kvällen även gripit en tredje person för Täby-rånet. Däremot har de fyra män som togs in för förhör i samband med förmiddagens polispådrag släppts under kvällen.

På fredagsmorgonen uppgav de stora nyhetsmedierna att även en fjärde person gripits. Enligt de rapporter som ännu finns att tillgå ska det ha varit 24- och 35-åringen som själva utförde rånet i Täby och färdades i den flyktbil som besköt den jagande polisbilen.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen