Woodys Bra produkter april 17
ICA i Bro höst 18
Förstasidan Söndagen den 9 december 2018 - klockan 22:52 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
   

Ersättningsbussar till 6 augusti


Karin Sidén 2018-07-13

Sedan halv två, natten mot idag (fredagen den 13 juli) är Mälarbanan mellan Stockholm City och Jakobsberg avstängd i båda riktningarna. Istället kommer ersättningsbussar att trafikera sträckan under resterande del av juli samt första veckan i augusti.

Utbyggnaden av järnvägen, den så kallade Mälarbanan, fortsätter. Medan de allra flesta går in i sommarlunken vrider Trafikverkets banarbete upp intensiteten både ett och två steg. Sedan halv två, natten mot idag (fredagen den 13 juli) är Mälarbanan mellan Stockholm City och Jakobsberg avstängd i båda riktningarna. Under de kommande dryga tre veckorna ska två järnvägsspår bli fyra mellan Spånga och Barkarby. Det intensiva arbetet kommer att pågå dygnet runt till och med klockan 04.30 den 6 augusti.

Sedan tidigare har Kallhäll, Jakobsberg och Barkarby fått nya tågstationer och nu har turen kommit till Spånga där en ny plattform, fler spår och nya kontaktledningar och signalsystem ska ge förutsättningar för den nya spårdragningen. På sträckan mellan Spånga och Barkarby, som är cirka tre kilometer lång, ska nuvarande spår rivas och fyra nya spår sedan läggas.

Med fyra spår istället för två kommer tågtrafiken inte att bli lika sårbar. När all tågtrafik ska samsas på endast två spår blir det lätt köbildning och förseningar och det är den sårbarheten man bygger bort genom att bygga ut spårkapaciteten mellan Tomteboda och Kallhäll. Under byggåren får tågtrafikanterna vackert finna sig i perioder med ersättningsbussar och längre restider när de intensivaste delarna i projektet ska genomföras. Mycket av arbetet pågår under hela året och märks inte av för trafikanterna, men vissa delar av arbetet går helt enkelt inte att genomföra utan att stänga av all passerande tågtrafik. 

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 9/12
Julmarknad på Ladan Öråker
Medlemsmöte/Öppet hus Föreningen Bevara Villa Skoga
Onsdag 12/12
TV-spel i Brohuset
Lördag 15/12
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Söndag 16/12
Tredje Advent på Säbyholm
Lördag 22/12
Sagostund på finska!
avståndsannons

ActivityCare nov 18

UNICEF plugg

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Röda Korset Syrien artikelannons 2017
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen