Upplands-Brohus okt 17 lghter Bagar o Målar
Om Du syns på Webben GUL
Förstasidan Söndagen den 22 oktober 2017 - klockan 10:16 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Ett, kanske två, rån i fredags


Karin Sidén 2017-03-20

Två rånanmälningar gällande personrån i Upplands-Bro har inkommit under helgen. Ett knivrån i gamla Bro slutade med kraftig blodförlust och ilfärd till sjukhuset för offret. Rån nummer två har bara en vag anmälan än så länge då rånoffret fick en kraftig hjärnskakning och därför inte kunnat höras ordentligt.

-Förhoppningsvis klarnar minnesbilden för målsägande så pass att vi antingen kan avskriva det hela som en olyckshändelse eller fortsätta utredningen med mer ingående förhör, berättar en polisman UBRO varit i kontakt med. 

Fredagskvällens knivrån i Bro, där ett ensamt offer attackerades av fyra rånare och knivskars svårt i ena låret, verkar tyvärr inte ha varit det enda personrånet i helgen. Enligt uppgifter från polisen finns en anmälan om ytterligare ett rån som även det ska ha begåtts på i Bro på fredagen. Där är uppgifterna fortfarande mycket knapphändiga, bland annat på grund av att offret fick hjärnskakning, och hittills inte kunnat berätta några detaljer kring brottet.

-Vi vet i nuläget helt enkelt inte vad som hänt. Vi har inte kunnat höra målsägande ordentligt varför det finns en mycket vagt skriven ingångsanmälan med bara knapphändiga uppgifter. Förhoppningsvis klarnar minnesbilden för honom så pass att vi antingen kan avskriva det hela som en olyckshändelse eller fortsätta utredningen med mer ingående förhör, berättar en polisman UBRO varit i kontakt med.

Vad man hittills vet är att det vid 14-tiden på fredagen hände något i Råbyområdet som gjorde att offret ådrog sig en hjärnskakning. Då omständigheterna är sådana att polisen inte kunnat få klarhet i vad som hänt finns det en ingångsanmälan gällande rån, men med tanke på hur vaga uppgifterna är kan man i nuläget inte utesluta att det handlar om en olyckshändelse, där inget brott begåtts utan att offret till exempel snubblat och skadat sig. 

När det gäller knivrånet på fredagskvällen finns däremot inga tveksamheter. Där blev offret först ikullcyklad, sedan knivhuggen i låret och hotad med kniv. Gärningsmännen ska ha tilltvingat sig offrets plånbok. Överfallet skedde i närheten av Frendo i centrala Bro, men offret lyckades ta sig hem till sin bostad på Byggmästarvägen.

Skadan i låret var mycket omfattande och orsakade kraftig blodförlust. Den skadade fördes i ilfart till sjukhus där han opererades flera timmar.

Enligt polisanmälan rör det sig om fyra gärningsmän. De var maskerade och minst en utav dem var knivbeväpnad. De eftersöktes med helikopter men är fortfarande på fri fot. Gärningsmännen beskrivs som ynglingar.Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 22/10
Skördemarknad på Ladan Öråker
MUSIKCAFÈ på Dagcentralen i Kungsängen
Öppet gästspel: Malin Elgán Dans
Tisdag 24/10
Bokklubb10-12 år
Onsdag 25/10
Bokklubb10-12 år
Torsdag 26/10
Programmera spel - Anmäl dig!
Öppet Hus i Fryshusets nya utbildningslokal
Lördag 28/10
Röda Korset – Second hand / Loppis
Söndag 29/10
Öppen ateljé på galleri H Kreation
avståndsannons

Kultur och Fritid ht 17 Upplands-Brokonstnärerna

GYMMIX Rosa Bandet okt 17

UBROs egen

Sjöräddningen testamente

Röda Korset Medmänniska

WWFannons tigerfadder

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen