Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 20 april 2024 - klockan 10:26 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Färre egendomsbrott anmälda under årets två första månader


Karin Sidén 2018-03-14

Grafik: UBRO<br />Jämförelsen gäller egendomsbrott, brott riktade mot ditt hem och din egendom, såsom inbrott i bostad, tillgrepp av bil, cykel eller moped, stöld ur bil med mera.
Grafik: UBRO
Jämförelsen gäller egendomsbrott, brott riktade mot ditt hem och din egendom, såsom inbrott i bostad, tillgrepp av bil, cykel eller moped, stöld ur bil med mera.


Januari och februari är passerade - och numera även summerade ur ett Grannsamverkansperspektiv. Där har polisen tittat på antalet inkomna anmälningar inom de brottskategorier som rör våra hem och vår egendom, med andra ord inbrott och stölder, och jämfört med motsvarande period förra året.

-Det är sällan en minskning av brott varit så markant som under dessa två första månader på året. Nu har vi i just den här jämförelsen enbart tittat på det man kan kalla egendomsbrott, och där är det endast inbrotten i bil som ökat, säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och Upplands-Bro.

Dagligdags matas vi med information om brott och elände via sociala medier och "vanlig" media, och det är lätt att fyllas av känslan att allt bara blir värre och värre. Därför kom siffrorna från polisen över vad man kan sammanfatta som anmälda egendomsbrott, till exempel inbrott i bostad och tillgrepp av bil, för januari och februari som en trevlig överraskning. Tvärt emot vad man kanske skulle gissa visar så gott som alla olika kategorier i jämförelsen på direkt anmärkningsvärda minskningar när man tittar på inkomna anmälningar under sagda period 2018 jämfört med 2017.

-Det är sällan en minskning av brott varit så markant som under dessa två första månader på året. Nu har vi i just den här jämförelsen enbart tittat på det man kan kalla egendomsbrott, och där är det endast inbrotten i bil som ökat. Det gäller både bildelsstölderna liksom angreppen på företagsfordon, säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och Upplands-Bro och fortsätter:

-Nu får man ju vara realistisk också och då är det väl tyvärr så att glädjen sällan kan vara evig och att glädjande siffror har en tendens att förändras över tid. Nollan är sedan några dagar tillbaka spräckt när det gäller inbrott i bostäder, både i Kungsängen och i Bro, men vi hoppas verkligen att det inte är upptakten på en inbrottsvåg vi ser utan snarare några enstaka inbrott.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen