Woodys Bra produkter april 17
ICA i Bro höst 18
Förstasidan Fredagen den 14 december 2018 - klockan 01:49 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Förskoleförråd nedbränt


Karin Sidén 2018-07-09

Bild:Läsarbild

Sent på söndagskvällen larmades Räddningstjänst och polis till Blomstervägen i Finnsta där ett av förskolan Blommans uteförråd brann. Branden släcktes och en anmälan om skadegörelse genom brand upprättades.


Bild:Läsarbild

Vid 06-tiden på måndagsmorgonen var det dags igen. Polis och Räddningstjänst larmades än en gång till förskolan på grund av att det brann i förrådet. Den här gången hann man inte släcka branden innan förrådsbyggnaden var förstörd. 

Det är inte helt ovanligt att bränder återantänds. Väderförhållanden kan påverka, och självklart även vad det är för material som brinner förklarar Tomas Wrådhe, distriktschef på Attunda Bro och Attunda Knivsta, som också var insatsledare vid släckningen på Blomman.

-I det här fallet var det gammalt, fnösktorrt virke i förrådsbyggnadens väggar och då kan det om det också är torrt ute tyvärr bli en återantändning, särskilt när det också blåser lätt som det gjorde idag på morgontimmarna.

Branmännen hann tack och lov fram i tid för att få stopp på spridningen av branden. Tomas Wrådhe berättar att väggbeklädnaden på förskolan, närmast förrådet, var så varm att det rök om den.

Den 30 juni, vid 22-tiden, larmades polis och Räddningstjänst till samma förskola på grund av en anlagd brand i ett annat uteförråd. Då hade någon krossat en fönsterruta på boden och sedan kastat in en brinnande soppåse. Den gången tog sig inte elden.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 15/12
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Söndag 16/12
Tredje Advent på Säbyholm
Lördag 22/12
Sagostund på finska!
avståndsannons

ICA i Bro Piroger

ActivityCare nov 18

Kultur & Fritid ht 18 dec  Vattenläcka

Kommunfullmäktige dec 18

UNICEF plugg

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Röda Korset Syrien artikelannons 2017
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen