Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Tisdagen den 16 april 2024 - klockan 23:39 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Förskoleförråd nedbränt


Karin Sidén 2018-07-09

Bild:Läsarbild

Sent på söndagskvällen larmades Räddningstjänst och polis till Blomstervägen i Finnsta där ett av förskolan Blommans uteförråd brann. Branden släcktes och en anmälan om skadegörelse genom brand upprättades.


Bild:Läsarbild

Vid 06-tiden på måndagsmorgonen var det dags igen. Polis och Räddningstjänst larmades än en gång till förskolan på grund av att det brann i förrådet. Den här gången hann man inte släcka branden innan förrådsbyggnaden var förstörd. 

Det är inte helt ovanligt att bränder återantänds. Väderförhållanden kan påverka, och självklart även vad det är för material som brinner förklarar Tomas Wrådhe, distriktschef på Attunda Bro och Attunda Knivsta, som också var insatsledare vid släckningen på Blomman.

-I det här fallet var det gammalt, fnösktorrt virke i förrådsbyggnadens väggar och då kan det om det också är torrt ute tyvärr bli en återantändning, särskilt när det också blåser lätt som det gjorde idag på morgontimmarna.

Branmännen hann tack och lov fram i tid för att få stopp på spridningen av branden. Tomas Wrådhe berättar att väggbeklädnaden på förskolan, närmast förrådet, var så varm att det rök om den.

Den 30 juni, vid 22-tiden, larmades polis och Räddningstjänst till samma förskola på grund av en anlagd brand i ett annat uteförråd. Då hade någon krossat en fönsterruta på boden och sedan kastat in en brinnande soppåse. Den gången tog sig inte elden.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen