Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 17:39 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Fler bostadsinbrott i Upplands-Bro i sommar


Karin Sidén 2014-09-02



2013 sjönk antalet bostadsinbrott i Upplands-Bro, både sett under hela året och under sommarmånaderna. Årets sommarmånader har i stället antalet fullbordade inbrott och försök till inbrott ökat visar en sammanställning gjord av Närpolisen i Upplands-Bro.

I Bro tätort har det mellan den första juni och den sista augusti gjorts sammanlagt 8 fullbordade inbrott och inbrottsförsök i bostad jämfört med förra året då det gjordes 4 stycken under motsvarande period. Ett femte inbrott gjordes vid Verkaviken, på Ådöhalvön, vilket ligger utanför tätorten, men sett till tätorten Bro innebär det en dubblering av antalet inbrott under sommarmånaderna från 2013 till 2014.

Kungsängen, Tibble och Brunna hade i år totalt 10 fullbordade inbrott och inbrottsförsök i bostad. Förra året var samma siffra 6 stycken, så även där har en markant ökning skett.

Vad ökningen beror på är för tidigt att säga då siffrorna från hela Norrort återstår att jämföra med. Förra året minskade antalet inbrott här i Upplands-Bro medan de ökade i våra grannkommuner, så det kan röra sig om en "naturlig" förskjutning av arbetsområde för tjuvarna.

-Gärningsmännen är mobila och rör sig med bil mellan kommunerna och kommundelarna. I Järfälla har vi sett motsatta trenden mot här i Upplands-Bro. Där ökade inbrotten mycket i början av året för att sedan ha minskat stort under sommaren. Men som exempel kan nämnas att i samband med inbrottet på Skyttens väg i Kungsängen för några veckor sedan så sågs en falskskyltad blå Audi. Troligtvis samma blåa falskskyltade Audi sågs i Järfälla förra veckan i samband med ett inbrott där, så vi ser hur tjuvarna rör sig över stora områden, säger Närpolis Björn Svensson.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen