Woody feb 19 monterat
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 18 september 2019 - klockan 00:41 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Goda krafter samarbetar för oss alla


Karin Sidén 2013-05-25

Iförd VPGs röda jacka syns det när man kommer...
Bild:Tommy Sidén
Iförd VPGs röda jacka syns det när man kommer...

På fredagskvällen samlades vi på fritidsgården i Bro, VPG-vandrarvärden Magnus, två fältassistenter, fyra mammor och en pappa. Efter en stund anslöt även Helena, samordnare för Unga för Unga, och berättade om läget inför kvällen och natten.

Helena, som var igång för tredje natten i rad, förklarade hur vi bäst skulle placera oss för att smeta ut våra goda krafter på bästa sätt över kommunen. Strategin, att bevaka stationerna och polisstationerna, skiljer sig markant från hur VPG och UFU brukar arbeta under vanliga kvällar, men hade förståss ett syfte. Helena berättade även att närpoliserna skulle vara både cykelburna och bilburna under kvällen och natten och att vi skulle höra av oss vid minsta känsla att något var på G.

Vi delade upp oss och "posterade" oss vid de strategiska platserna. I Kungsängen får man bra överblick över stationen och polisstationen om man står uppe på bussdäcket vid stationshuset så där räckte det med två vandrare. Bro däremot, konstaterade vi, är lite mer utspritt så där blev det två poster, en vid stationen och en i centrum. För kvällen fanns ingen organiserad VPG i Kungsängen så VPG i Bro (som nästan var rekordmånga) delade med sig.

Undertecknad med make tillbringade fredagskvällen och påbörjade lördagen vid Kungsängens station. Mellan några av avgångarna passade vi på att ta en repa upp på torget och ner mot polishuset innan det var dags att vända tillbaka till posteringen. Under en av våra korta vandringar stötte vi på poliserna som höll på att lasta cykeln på bilen för att ta sig mot Bro. Precis som vi hade även de haft en lugn kväll.

Helena rörde sig under kvällen mellan fritidsgårdar och vandrarposteringar. Hon hade även kontakt med goda krafter i andra kommuner och kunde på så vis känna av läget. Vid ett-tiden, när vi lämnade över Kungsängens station till Helena och två tjejer från UFU, kunde vi konstatera att kvällen och nattens inledning varit härligt lugn i Upplands-Bro och att vi hoppades att det skulle fortsätta så.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 21/9
Bakluckeloppis i Bro
Skördemarknad i Ladan Öråker
Söndag 22/9
Skördemarknad i Ladan Öråker
Djupdal på Rösaringsåsen- klassisk plats i forntidshistorien
Tisdag 8/10
Gammaldags mat på Klint
Lördag 19/10
Bakluckeloppis i Bro
Söndag 20/10
Medlemsmöte/Öppet hus Föreningen Villa Skogas Vänner
Söndag 27/10
Slöjd- och hantverksutställning på Klint
Lördag 9/11
Städdag på Klint
avståndsannons

U-B kommun sep 19 Tidig kväll m Kjos

Kvinnojouren Anna sep 19

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen