Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 20 april 2024 - klockan 01:13 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Grannstödsförarnas spaningar gav resultat


Karin Sidén 2014-10-01

Den personbil som setts i samband med ett inbrottsförsök i Rättarboda på tisdagen hittades senare på eftermiddagen av Grannstödsförarna och kunde beslagtas av polisen. De tre personer som befann sig i bilen identifierades av polisen.

På tisdagsmorgonen inträffade ett inbrottsförsök på Kristinetorpsvägen i Rättarboda. En mansperson sågs krossa ett fönster till en villa, men avbröt sitt inbrottsförsök när han insåg att han var upptäckt. Han flydde då i en röd personbil, troligtvis en Hyundai Accent av äldre årsmodell i riktning mot Bro. Vittnet larmade polisen som då kunde meddela sina patruller i området att hålla ögonen öppna efter fordonet.

De lokala grannstödsförarna fick även de i uppdrag att spana efter en röd Accent, vilket de gjorde med bravur. På tisdagseftermiddagen anträffade de det av polisen utlarmade fordonet på en parkering vid Råbystigen i Bro. I bilen satt tre personer. Grannstödsförarna larmade polisen och stannade på platsen tills patrullerna var på plats.

-Grannstöd har återigen varit operativt delaktiga till att brottslighet kan klaras upp! säger en mycket nöjd Björn Svensson, närpolis och brottsförebyggare i Upplands-Bro. Han berättar att de vittnesuppgifter som kom från den person som på tisdagsmorgonen såg inbrottsförsöket i Rättarboda var så säkra att man till och med hade ett registreringsnummer att gå på. Bilen, eller åtminstone registreringsskyltarna, var hemmahörande nere i södra Sverige, så någon adress hade man inte att utgå från. Däremot underlättades efterspaningarna av uppgifterna från vittnet.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen