UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 17 september 2021 - klockan 21:30 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Hög takt på vaccinationerna - nu öppnas fas 4 helt


Karin Sidén 2021-07-09

Idag, den 9 juli, öppnas fas-4-vaccineringen helt. Det innebär att alla över 18 nu kan boka in sig för att få sitt coronavaccin.

-Vi bedömer att under juli månad kommer vi ha gett 70 procent av alla över 18 år sin första dos", säger finansregionrådet Irene Svenonius (M) i ett nyhetsinslag på P4Stockholm idag.

Svenonius kan i nuläget inte säga när man kan öppna upp bokningssystemet även för dem som är 16+.

Vid det här laget är det lite drygt två månader sedan Region Stockholm inledde Fas 4 i vaccinationsprogrammet mot Covid-19. Fas 4 inkluderar alla från 18-59 år, sammanlagt 1,4 miljoner personer. Regionen valde, på grund av det höga antalet potentiella vaccinmottagare, att åldersindela fas 4 i ett flertal åldersgrupper för att på så sätt tillgängliggörs bokningssystemet i intervaller.

I dag, den 9 juli, var det så dags för det sjunde och sista åldersintervallet i fas 4 så nu kan alla som är 18 år fyllda boka tid för vaccinering.

I första steget av Fas 4, som alltså öppnades den 5 maj, var det personer som är födda 1966 eller tidigare som fick boka in sig och från och med den 12 maj öppnade andra intervallet i vaccinationsbokningen för dem födda 1971 eller tidigare.

Det tredje intervallet, för dem födda 1976 eller tidigare, öppnade den 21 maj och det fjärde intervallet, för dem födda 1981 eller tidigare, öppnades den 3 juni. Den 14 juni var det dags för den femte åldersgruppen inom Fas 4 att bekanta sig med appen Alltid Öppet och för en dryg vecka sedan, den 29 juni, öppnades det sjätte intervallet. Då kunde alla 30+are, födda 1991 eller tidigare, boka in sig för den första vaccinationssprutan.

Lättast bokar man sin vaccinationstid via appen Alltid Öppet, men det går även att boka via en telefonsluss. Se 1177.se för aktuella telefonnummer.

Sedan den 12 juni har Upplands-Bro berikats med en vaccinationsbuss som finns på plats fyra dagar i veckan: onsdagar och torsdagar i Kungsängen samt fredagar och lördagar i Bro, så nu finns flera möjligheter att få sina sprutor på hemmaplan. För att boka in sig till vaccinationsbussen går man antingen in via Alltid Öppet-appen eller ringer via de nummer som finns på 1177


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 18/9
Loppis / Bakluckeloppis i Bro
LOPPIS vid Stationshuset
Lördag 2/10
Loppis / Bakluckeloppis i Bro
Lördag 16/10
Loppis / Bakluckeloppis i Bro
avståndsannons

kyrkovalet 21 centern

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Larmassistans artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen