Woodys Bra produkter april 17
ICA i Bro höst 18
Förstasidan Lördagen den 20 oktober 2018 - klockan 23:10 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Hösten = inbrottstider


Karin Sidén 2017-11-01

Höstlovet är inne på sin tredje dag och redan har tre bostadsinbrott upptäckts i Kungsängen. Den 30 oktober upptäcktes ett villainbrott på Ginstvägen i Bro och ett lägenhetsinbrott på Bergvägen i Kungsängen och idag, den 1 november, var det dags i Kungsängen igen då en granne upptäckte att det varit ovälkommet besök i ett radhus intill. Alla tre inbrotten har skett under "arbetstid", dagtid, men med olika tillvägagångssätt.

Höstlovet är traditionellt sett en mycket inbrottstät vecka, så det kan vara på sin plats att vara extra vaksam.

Skollov är lika med semestertider är lika med inbrottstider. Grovt förenklat och generaliserat, men ändå en trist sanning. Statistiken talar sitt tydliga språk. Inbrottstjuvar tar inte semester när övriga Sverige tar ledigt och åker bort. Runt jul, på sportlovet, under sommarsemestern - och på höstlovet - peakar just den typen av brott. I år är inget undantag. 

På polisens hemsida och på många av de större försäkringsbolagens hemsidor finns instruktionsvideos hur man på bästa sätt kan skydda sig själv och sin egendom (se länk till artikeln Tänk som en tjuv).

Ett av de mest effektiva förebyggande motmedlen mot bostadsinbrott är en aktiv Grannsamverkan. Enligt Rikspolisstyrelsen kan bostadsinbrotten minska med så mycket som 26 procent i områden som jobbar med grannsamverkan. (Se länk) Uppmärksamma grannar är tillsammans med en stor och skällande hund innanför dörren de bästa avskräckande och inbrottsförebyggande företeelserna en tjuv kan stöta på. Alla vill eller kan kanske inte vara hundägare, men att bidra till en god och aktiv grannsamverkan ger faktiskt statistiskt säkerställda resultat.

Prata med grannarna om du ska resa bort. Var uppmärksam på vilka som rör sig i ditt bostadsområde. Hälsa på folk du möter - även om du inte känner dem. Är de där i oärligt syfte kan den hälsningen göra att de väljer att åka någon annanstans eftersom det tjuvarna minst av allt vill är att bli sedda och upptäckta.


Förra hösten var hela Storstockholm hårt drabbat av inbrott, Upplands-Bro var inget undantag. Via länken nås en utförlig artikel med mycket statistik och tips på hur man som privatperson kan tänka för att förhoppningsvis förhindra inbrott och i stället göra så att inbrottstjuvarna väljer bort just min och din bostad. 
 

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 20/10
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Har du problem att höra? Hörselskadades förening i Järfälla och Upplands Bro har Öppet Hus
Disco från 5 år med DJ Choco Canel
Vernissage: ART´S FUN! med Lasse Åberg
Söndag 21/10
AA - MÖTE
Tisdag 23/10
Tisdagsmys i bibblan!
Yogapromenad Prova-på
Språkcafé - i Kulturhuset
Språkcafé - i SFIs lokaler i Kungsängen
avståndsannons

Kultur & Fritid ht 18 minidisco

Kultur & Fritid ht 18 Lasse Åberg

Röda Korset Medmänniska

UBROs egen

WWFannons tigerfadder

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen