UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 17 januari 2018 - klockan 23:24 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Halloween-bus eller skadegörelse? Många hushåll drabbade i Kungsängen


Karin Sidén 2017-11-07

Redaktionen fick ett mejl om en skadegörelsevåg som drabbat ett stort antal hushåll i Kungsängen-området, söder om järnvägen. Skadegörelse är det definitvt, men kan det möjligen vara så att någon eller några tyckt sig ha utfört Halloween-bus? Inte det minsta uppskattat i så fall!

-Vem orkar ställa till med så mycket sabotage i Allhelgonatider? På lördagsmorgonen upptäckte vi att vår sockertoppsgran var uppryckt, så vi gick ut på promenad för att se om vi kunde hitta den. Längs vägen såg vi flera sönderbrutna staket, brevlådor som var demolerade, kringkastade soptunnor, backspeglar på flera bilar som blivit bortbrutna och mycket mer. Listan med helt värdelös och nedrig förstörelse kan göras ännu längre. Vad ledsen man blir! säger Eva Dufva i Kungsängen.

Eva Dufva skriver så här i sitt mejl till UBRO-redaktionen:

Lördag den 4 november 2017 kl. 07.50, går min man och jag ut genom dörren på vår villa på Fagerlidsvägen i Kungsängen. Upptäcker då att vår sockertoppsgran är borta och jord på plattgången, någon har alltså gått in på tomten och dragit upp en 2-årig gran! Jordspåren slutar, men grannars soptunnor ligger inkastade på en annans tomt. På vår promenad tittar vi efter granen, och när vi kommer till Skolvägen ser vi en brevlåda som misshandlats, samt en malplacerad "arbetsbock". Där möter vi en kvinna som visar att hennes blomlådor stjälpts och att deras staket brutits sönder.

För att leta efter vår gran går vi Prästhagsvägen österifrån, på P-platsen för 4 bilar står 3 bilar som alla fått backspeglarna sönderbrutna, några har blivit av med vindrutetorkarna mm. Vid ett av husen har en platta och en cykel flyttats, till ovanlig plats. Men döm om vår förvåning då vi lite längre ner på gatan ser vår gran lutandes mot en demolerad brevlåda och en uppryckt brevlådeställning. Längre fram ser vi även att ett staket brutits sönder och ligger kastat på grann-bilens motorhuv.

Vi bär med oss vår gran, ser nu på jordspåren som vi kan följa att den ömsom släpats och burits. Nu är min undran vem som orkar ställa till med detta sabotage i "allhelgona"-tider, helt i onödan. Och om någon annan sett något!? 

Har du sett eller hört något om den skadegörelsevåg som drabbade Kungsängen natten mot i lördags? Hör av dig till polisen på 114 14 eller till Grannstödsförarna på 073 961 65 30.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Fredag 19/1
Öppna Förskolan c/o Kulturhuset
Måndag 22/1
SENIORBIO: Hitchcock-klassikern FÖNSTRET MOT GÅRDEN
Fredag 26/1
Konsert: EMILIA AMPER
Lördag 27/1
Föredrag: Dick Harrison och Irène Seth om Almare Stäket - En plats, en borg, en gård
Tisdag 30/1
Finsk filmvisning – Ikitie / Den eviga vägen
Onsdag 7/2
TV-spelshäng i Verkstan
Söndag 11/2
Öppet Möte: Föreningen Bevara Villa Skoga
Tisdag 13/2
TV-spelshäng på Megastor duk
Onsdag 14/2
TV-spelshäng i Verkstan
avståndsannons

Kultur och Fritid Amper jan 18

GYMMIX terminsstart jan 18

UBROs egen

WWFannons tigerfadder

Röda Korset Medmänniska

Pluggannons UNHCR sidebanner

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL

Adventskalenderskylt toppbanner ny

Woodys god julönskning 2017
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen