Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 08:18 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Halloween-bus eller skadegörelse? Många hushåll drabbade i Kungsängen


Karin Sidén 2017-11-07

Redaktionen fick ett mejl om en skadegörelsevåg som drabbat ett stort antal hushåll i Kungsängen-området, söder om järnvägen. Skadegörelse är det definitvt, men kan det möjligen vara så att någon eller några tyckt sig ha utfört Halloween-bus? Inte det minsta uppskattat i så fall!

-Vem orkar ställa till med så mycket sabotage i Allhelgonatider? På lördagsmorgonen upptäckte vi att vår sockertoppsgran var uppryckt, så vi gick ut på promenad för att se om vi kunde hitta den. Längs vägen såg vi flera sönderbrutna staket, brevlådor som var demolerade, kringkastade soptunnor, backspeglar på flera bilar som blivit bortbrutna och mycket mer. Listan med helt värdelös och nedrig förstörelse kan göras ännu längre. Vad ledsen man blir! säger Eva Dufva i Kungsängen.

Eva Dufva skriver så här i sitt mejl till UBRO-redaktionen:

Lördag den 4 november 2017 kl. 07.50, går min man och jag ut genom dörren på vår villa på Fagerlidsvägen i Kungsängen. Upptäcker då att vår sockertoppsgran är borta och jord på plattgången, någon har alltså gått in på tomten och dragit upp en 2-årig gran! Jordspåren slutar, men grannars soptunnor ligger inkastade på en annans tomt. På vår promenad tittar vi efter granen, och när vi kommer till Skolvägen ser vi en brevlåda som misshandlats, samt en malplacerad "arbetsbock". Där möter vi en kvinna som visar att hennes blomlådor stjälpts och att deras staket brutits sönder.

För att leta efter vår gran går vi Prästhagsvägen österifrån, på P-platsen för 4 bilar står 3 bilar som alla fått backspeglarna sönderbrutna, några har blivit av med vindrutetorkarna mm. Vid ett av husen har en platta och en cykel flyttats, till ovanlig plats. Men döm om vår förvåning då vi lite längre ner på gatan ser vår gran lutandes mot en demolerad brevlåda och en uppryckt brevlådeställning. Längre fram ser vi även att ett staket brutits sönder och ligger kastat på grann-bilens motorhuv.

Vi bär med oss vår gran, ser nu på jordspåren som vi kan följa att den ömsom släpats och burits. Nu är min undran vem som orkar ställa till med detta sabotage i "allhelgona"-tider, helt i onödan. Och om någon annan sett något!? 

Har du sett eller hört något om den skadegörelsevåg som drabbade Kungsängen natten mot i lördags? Hör av dig till polisen på 114 14 eller till Grannstödsförarna på 073 961 65 30.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen