Woodys Bra produkter april 17
ICA i Bro höst 18
Förstasidan Lördagen den 20 oktober 2018 - klockan 23:22 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Halloween-bus eller skadegörelse? Många hushåll drabbade i Kungsängen


Karin Sidén 2017-11-07

Redaktionen fick ett mejl om en skadegörelsevåg som drabbat ett stort antal hushåll i Kungsängen-området, söder om järnvägen. Skadegörelse är det definitvt, men kan det möjligen vara så att någon eller några tyckt sig ha utfört Halloween-bus? Inte det minsta uppskattat i så fall!

-Vem orkar ställa till med så mycket sabotage i Allhelgonatider? På lördagsmorgonen upptäckte vi att vår sockertoppsgran var uppryckt, så vi gick ut på promenad för att se om vi kunde hitta den. Längs vägen såg vi flera sönderbrutna staket, brevlådor som var demolerade, kringkastade soptunnor, backspeglar på flera bilar som blivit bortbrutna och mycket mer. Listan med helt värdelös och nedrig förstörelse kan göras ännu längre. Vad ledsen man blir! säger Eva Dufva i Kungsängen.

Eva Dufva skriver så här i sitt mejl till UBRO-redaktionen:

Lördag den 4 november 2017 kl. 07.50, går min man och jag ut genom dörren på vår villa på Fagerlidsvägen i Kungsängen. Upptäcker då att vår sockertoppsgran är borta och jord på plattgången, någon har alltså gått in på tomten och dragit upp en 2-årig gran! Jordspåren slutar, men grannars soptunnor ligger inkastade på en annans tomt. På vår promenad tittar vi efter granen, och när vi kommer till Skolvägen ser vi en brevlåda som misshandlats, samt en malplacerad "arbetsbock". Där möter vi en kvinna som visar att hennes blomlådor stjälpts och att deras staket brutits sönder.

För att leta efter vår gran går vi Prästhagsvägen österifrån, på P-platsen för 4 bilar står 3 bilar som alla fått backspeglarna sönderbrutna, några har blivit av med vindrutetorkarna mm. Vid ett av husen har en platta och en cykel flyttats, till ovanlig plats. Men döm om vår förvåning då vi lite längre ner på gatan ser vår gran lutandes mot en demolerad brevlåda och en uppryckt brevlådeställning. Längre fram ser vi även att ett staket brutits sönder och ligger kastat på grann-bilens motorhuv.

Vi bär med oss vår gran, ser nu på jordspåren som vi kan följa att den ömsom släpats och burits. Nu är min undran vem som orkar ställa till med detta sabotage i "allhelgona"-tider, helt i onödan. Och om någon annan sett något!? 

Har du sett eller hört något om den skadegörelsevåg som drabbade Kungsängen natten mot i lördags? Hör av dig till polisen på 114 14 eller till Grannstödsförarna på 073 961 65 30.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 20/10
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Har du problem att höra? Hörselskadades förening i Järfälla och Upplands Bro har Öppet Hus
Disco från 5 år med DJ Choco Canel
Vernissage: ART´S FUN! med Lasse Åberg
Söndag 21/10
AA - MÖTE
Tisdag 23/10
Tisdagsmys i bibblan!
Yogapromenad Prova-på
Språkcafé - i Kulturhuset
Språkcafé - i SFIs lokaler i Kungsängen
avståndsannons

Kultur & Fritid ht 18 minidisco

Kultur & Fritid ht 18 Lasse Åberg

Röda Korset Medmänniska

UBROs egen

WWFannons tigerfadder

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen