UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Lördagen den 20 januari 2018 - klockan 04:33 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Hannah Rydstedt blir ny kultur- och fritidschef
Pressmeddelande från Upplands-Bro kommun


Pressmeddelande från Upplands-Bro kommun 2017-09-13

Hannah Rydstedt är ny Kultur och Fritidschef i Upplands-Bro kommun.
Bild:Bilden är privat
Hannah Rydstedt är ny Kultur och Fritidschef i Upplands-Bro kommun.

Hannah Rydstedt blir ny chef för Kultur- och fritidskontoret i Upplands-Bro kommun. Hon tillträder den 11 december och kommer närmast från tjänsten som chef för Kultur och livsmiljö i grannkommunen Håbo. Dessförinnnan har hon bland annat arbetat med kultur- och fritidsfrågor i Enköpings kommun, på Gottsunda Dans och Teater som producent samt turnerat med Riksteatern.

-Jag ser verkligen fram emot att få komma igång, men först ska jag avsluta mitt nuvarande uppdrag i Håbo, säger Hannah Rydstedt.

Hannah Rydstedt efterträder Bo Sundqvist, som lämnade tjänsten vid månadsskiftet maj/juni. Sedan dess har kommunens näringslivschef Mathias Forsberg varit tillförordnad kultur- och fritidschef.

-Med Hannah Rydstedt får vi en erfaren ledare med stor kunskap inom de frågor som kontoret kommer att arbeta med i framtiden, säger Maria Johansson, kommundirektör i Upplands-Bro.

Upplands-Bro befinner sig i ett expansivt skede och då måste samhälssservicen också hinna växa i samma takt.

-Mitt uppdrag blir att se till att den kulturella infrastrukturen, mötesplatser och idrottsanläggningar följer med övrig utveckling. Jag vill arbeta med kultur som det fjärde hållbarhetsfundamentet tillsammans med ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet, säger Hannah Rydstedt.

Hon beskriver sitt ledarskap som coachande och delegerande och ser medarbetarna som verksamhetens viktigaste resurs, där hon vill ha rätt person på rätt plats, ordning och reda men samtidigt skapa utrymme för kreativitet och möjlighet att växa.

Tillsammans med medarbetarna vill jag utveckla verksamheten och skapa ett hållbart Upplands-Bro som erbjuder god livsmiljö för hela livet. Jag är en utvecklare snarare än förvaltare och vet att mångfald och olikheter berikar och krävs för att ta nästa steg, säger Hannah Rydstedt.

Hannah Rydstedt bor i Enköping med sin familj. Hon spenderar själv mycket av sin fritid på fotbollsplanen eller i handbollshallen och har idrottande barn. Hon upplever gärna scenkonst i olika form, tycker om att resa, god mat och att fixa med hus och trädgård.

-Jag har tidigare besökt Upplands-Bro kommun i sportsammanghang, men även som gäst till bekanta som bor i kommunen. Det ska bli spännande att lära känna mina medarbetare, de förtroendevalda och kommunen än mer för att kunna leda kontoret på bästa sätt.

Hennes första uppdrag blir att välkomna fritidsgårdarna, som tidigare tillhört Utbildningskontoret, till Kultur- och fritids verksamhet.

-Det är positivt att Hannah har god erfarenhet av att arbeta med fritidsgårdar. Nu när vi tar över ansvaret för dem så känns det tryggt att vi har anställt en så kompetent och erfaren person, säger Andrée Wright, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Måndag 22/1
SENIORBIO: Hitchcock-klassikern FÖNSTRET MOT GÅRDEN
Fredag 26/1
Konsert: EMILIA AMPER
Lördag 27/1
Föredrag: Dick Harrison och Irène Seth om Almare Stäket - En plats, en borg, en gård
Tisdag 30/1
Finsk filmvisning – Ikitie / Den eviga vägen
Onsdag 7/2
TV-spelshäng i Verkstan
Söndag 11/2
Öppet Möte: Föreningen Bevara Villa Skoga
Tisdag 13/2
TV-spelshäng på Megastor duk
Onsdag 14/2
TV-spelshäng i Verkstan
Fredag 23/2
Öppna Förskolan c/o Kulturhuset
avståndsannons

Kultur och Fritid Amper jan 18

GYMMIX terminsstart jan 18

UBROs egen

WWFannons tigerfadder

Röda Korset Medmänniska

Pluggannons UNHCR sidebanner

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL

Adventskalenderskylt toppbanner ny

Woodys god julönskning 2017
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen