Woodys Bra produkter april 17
ICA i Bro höst 18
Förstasidan Måndagen den 19 november 2018 - klockan 21:41 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Hjälp dina grannar
Meddelande från Polisen i Järfälla och Upplands-Bro


Meddelande från Polisen 2018-11-08

I går, onsdag, lade Polisen i Järfälla och Upplands-Bro upp ett inlägg på sin FaceBooksida där de uppmanar oss att vara observanta på omgivningen och därigenom hjälpa varandra att förebygga brott mot hus och hem. Texten lyder:

HJÄLP DINA GRANNAR

Har din granne en pinne stående mot ytterdörren? En sten på brevlådan eller på soptunnan? En eller flera enkronor på trappan eller dörrmattan?

Just i dagarna har vi nåtts av flera iakttagelser från boende runt om i våra två kommuner där markeringar av liknande slag har noterats. Det spekuleras i att det är markeringar som tjuvar använder för att se om någon är hemma eller inte.

Prata gärna med dina närmaste grannar och kom överens om hur ni kan hjälpa varandra. Byta nummer med varandra kan vara bra, informera varandra om ni ska vara borta så att grannen kanske kan ta bort en pinne eller sten som ligger på ett konstigt sätt. Ta hjälp med soptunnorna och kanske att tömma brevlådan. Att skotta en gång upp till entrén när snön väl faller är inte bara trevligt för grannen när de kommer hem från resan utan kan fungera brottsförebyggande också.

Ser ni personer i bostadsområdet som ni inte känner igen? Ta gärna kontakt och fråga om ni kan vara till hjälp, kanske är det en tjuv som ser sig om och som inte vill vara kvar nu när någon har sett honom/henne?

Se över ditt eget hus, tänk som en tjuv - hur skulle du göra för att göra inbrott i ditt hus? Använda den icke fastlåsta stegen från baksidan för att komma upp till andra våningen där ett fönster står öppet? Eller tar man grannens stege?

Tyvärr finns det personer som inte låter bli andras saker och som inte förstår hur drabbad man blir i flera led av ett bostadsinbrott. Nu faller mörkret tidigare om dagen vilket ger tjuven en längre möjlig arbetsdag då han/hon kan smyga runt.

Ser du någon smyga runt i mörkret och kanske tittar in hos grannen du vet är bortrest? Hör du ett fönster som går sönder? Pågående inbrott? Ring 112!

Ta hand om varandra!

//Polisen i Järfälla och Upplands-Bro


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 22/11
Scratch i Brohuset
Söndag 25/11
Röda Korset – Julmarknad
MUSIKCAFÉ
Torsdag 29/11
Föreläsning: Dick Harrison och Irène Seth
Lördag 1/12
Sjöscouternas Julbasar
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Julmarknad på Klint
Julmarknad på Lövsta Gård
Söndag 2/12
Örnar på Broängarna
avståndsannons

Kultur & Fritid ht 18 Dick och Irène

ActivityCare nov 18

Kommunfullmäktige 2018 nov

U-B kommun Gymnasievalet 18

U-B kommun Turista i din egen kommun jultema 18

Kultur & Fritid ht 18 Among Lynx

UNICEF plugg

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

WWFannons tigerfadder

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Röda Korset Syrien artikelannons 2017
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen