UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Tisdagen den 4 augusti 2020 - klockan 22:17 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Information angående nattens skjutning i Bro
Meddelande från Upplands-Bro kommun


Meddelande från Upplands-Bro kommun 2019-08-20

Sent igår kväll inträffade en skottlossning vid Broskolan och Finnstaskolan i Bro. Ingen människa skadades. Detta var den andra skottlossningen i Bro inom en tidsperiod av två veckor.

Kommunen ser allvarligt på det som hänt, och arbetar hårt med att öka tryggheten på både kort och lång sikt. Även polisen finns på plats och samverkan mellan kommun och polis sker kontinuerligt.

-Det är fullständigt oacceptabelt att skjutningar förekommer i samhället. Situationen i Bro är inte hållbar och vi kommer aldrig att acceptera att personer tar till våld och skjutvapen och därmed riskerar andra människors liv och hälsa. Kommunen för en tät dialog med polisen om hur insatser i och kring Bro kan skärpas upp för att säkra tryggheten i Bro. Vi kommer aldrig att acceptera att kriminella element tar sig friheter på andra människors bekostnad, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Upplands-Bro kommun har öppet i Trygghetslokalen i Bro centrum under dagen.

Under kvällen kommer Trygghetsvärdar att finnas i tjänst. Personal finns tillgänglig på trygghetstelefonen, 08-518 321 47.

Grannstödsbilen cirkulerar under dagen, finns på telefon 073-961 65 30.

Fryshuset är på plats i Bro under eftermiddag och kväll, liksom Brobyggarna.

Vi uppmanar att lämna relevant information till polisen www.polisen.se/kontakt/tipsa-polisen/ eller via telefon 114 14. Vänligen respektera polisens avspärrningar.


Uppdaterad information kl 12.58:

Under förmiddagen har samverkan med olika trygghetsskapande aktörer hållits. Trygghetslokalen i Bro centrum, mitt emot Brohuset, är öppen under dagen, fram till klockan 18.00.

Under kvällen/natten kommer flera olika organisationer och funktioner att finnas på plats i Bro. Ungdomsstödjare, brobyggare, trygghetsvärdar och grannstödsbilen kommer att finnas på gator och torg i Bro. Även Fryshuset finns på plats.

Området mellan Broskolan och Finnstaskolan är avspärrat med anledning av polisens tekniska undersökning. När undersökningen är avslutad hävs avspärrningarna. Skolstart sker som planerat imorgon onsdag.

Om du har information att lämna om händelsen hänvisar vi dig till www.polisen.se/kontakt/tipsa-polisen/ (tips kan lämnas anonymt) eller 114 14.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 9/8
Sommarcafé och Kulturutflykt
avståndsannons

Sjöräddningen

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen