Woody nov 19 allt för proffsen
Toppbanner UBRO
Förstasidan Måndagen den 27 januari 2020 - klockan 13:53 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Information angående nattens skjutning i Bro
Meddelande från Upplands-Bro kommun


Meddelande från Upplands-Bro kommun 2019-08-20

Sent igår kväll inträffade en skottlossning vid Broskolan och Finnstaskolan i Bro. Ingen människa skadades. Detta var den andra skottlossningen i Bro inom en tidsperiod av två veckor.

Kommunen ser allvarligt på det som hänt, och arbetar hårt med att öka tryggheten på både kort och lång sikt. Även polisen finns på plats och samverkan mellan kommun och polis sker kontinuerligt.

-Det är fullständigt oacceptabelt att skjutningar förekommer i samhället. Situationen i Bro är inte hållbar och vi kommer aldrig att acceptera att personer tar till våld och skjutvapen och därmed riskerar andra människors liv och hälsa. Kommunen för en tät dialog med polisen om hur insatser i och kring Bro kan skärpas upp för att säkra tryggheten i Bro. Vi kommer aldrig att acceptera att kriminella element tar sig friheter på andra människors bekostnad, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Upplands-Bro kommun har öppet i Trygghetslokalen i Bro centrum under dagen.

Under kvällen kommer Trygghetsvärdar att finnas i tjänst. Personal finns tillgänglig på trygghetstelefonen, 08-518 321 47.

Grannstödsbilen cirkulerar under dagen, finns på telefon 073-961 65 30.

Fryshuset är på plats i Bro under eftermiddag och kväll, liksom Brobyggarna.

Vi uppmanar att lämna relevant information till polisen www.polisen.se/kontakt/tipsa-polisen/ eller via telefon 114 14. Vänligen respektera polisens avspärrningar.


Uppdaterad information kl 12.58:

Under förmiddagen har samverkan med olika trygghetsskapande aktörer hållits. Trygghetslokalen i Bro centrum, mitt emot Brohuset, är öppen under dagen, fram till klockan 18.00.

Under kvällen/natten kommer flera olika organisationer och funktioner att finnas på plats i Bro. Ungdomsstödjare, brobyggare, trygghetsvärdar och grannstödsbilen kommer att finnas på gator och torg i Bro. Även Fryshuset finns på plats.

Området mellan Broskolan och Finnstaskolan är avspärrat med anledning av polisens tekniska undersökning. När undersökningen är avslutad hävs avspärrningarna. Skolstart sker som planerat imorgon onsdag.

Om du har information att lämna om händelsen hänvisar vi dig till www.polisen.se/kontakt/tipsa-polisen/ (tips kan lämnas anonymt) eller 114 14.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 9/2
Medlemsmöte/Öppet hus Föreningen Villa Skogas Vänner
Tisdag 11/2
Föredrag: Historia kring vikingens vattenleder i Mälaren med Draget i Håbo
avståndsannons

UBG Öppet hus jan 20

TKBTK jan 20

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen