Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 13:08 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Inställda tåg och ersättningsbussar i sommar - för att på sikt få bättre turtäthet och tidspassning


Karin Sidén 2017-06-09

Det blir ännu en sommar med ersättningsbussar och stök för dem som åker pendeltåg. Med start den 4 juli blir det ersättningsbussar mellan Jakobsberg och Sundbyberg och omvänt.

Men hav förtröstan! I juli invigs Citybanan och redan då blir det smidigare att pendla in till Stockholm. Arbetet på Mälarbanan fortsätter dock men även där går det framåt. Man är nu inne på etapp två i projektet som innebär att man bygger ut från två till fyra spår mellan Tomteboda och Barkarby. Hela kolossalprojektet kommer att medföra att tågtrafiken i framtiden kommer kunna gå både tätare och punktligare. 

Under sommaren gäller det att hålla extra koll på sl.se och / eller på SL-appen eftersom det kommer att ske en hel del arbeten som påverkar trafikrytmen. Räkna med ändringar, byten och längre restid!

Mellan den 4 juli klockan 04.30 och den 14 augusti klockan 05.00 ersätts pendeltåget med bussar mellan Jakobsberg och Sundbyberg i bägge färdriktningarna. Detta på grund av arbeten med Mälarbanan. Tågtrafiken mellan Bålsta och Jakobsberg kommer att ske med halvtimmestrafik.

Dessutom blir det en större påverkan på trafiken mellan den 29 juni och den 10 juli då Trafikverket kommer att hårdköra inför öppnandet av den nya pendeltågstunneln och Citybanan. För oss i Upplands-Bro gäller bland annat:

Tågtrafiken avstängd 7/7 klockan 22.00 till klockan 05 den 10/7. Buss mellan Jakobsberg och Stockholms C i båda riktningarna.



Räkna med längre restid än normalt och försök att planera din resa och se över alternativa färdvägar i förväg. Länk till sl.se




Nyfiken på Mälarbanan-projektet? Via länken når du Trafikverkets information.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen