Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 3 maj 2024 - klockan 12:52 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Knivmannen gripen


Karin Sidén 2012-12-19

Bild:Karin Sidén

Mannen som knivhögg Fågellivs ägare är gripen. Hur det hela exakt gick till vet inte polisen i nuläget. De har ännu inte kunnat höra butiksägaren eftersom han blev allvarligt skadad vid rånförsöket/överfallet.

Det var vid lunchtid idag som larmet kom. Kvartersbutiken Fågellivs i Råby, Bro, hade blivit utsatt för ett rån. Butiksägaren hade själv övermannat rånaren, men i tumultet som uppstod blev han knivhuggen i magen. Hur pass allvarligt skadad han blev vet inte polisen som var på plats, bara att det inte såg bra ut. Butiksägaren var vid medvetande när han fördes i ambulans till sjukhuset.

När polisen kom till Fågellivs var gärningsmannen övermannad och "haffad". Förutom butiksägaren och gärningsmannen så fanns det ytterligare tre personer i butiken. Deras roll i "haffandet" var inte helt klar än, då polisen av naturliga skäl fokuserat på gärningsmannen och att försöka stoppa blödningen på den knivhuggne målsägaren, men troligtvis har de spelat en viktig roll i dramat.

Brottsrubriceringen är ännu oklar då det beror på gärningsmannens uppsåt. Om han var där för att råna eller stjäla något vägs det in i brottsrubriceringen. Var det ett rent överfall kan eventuellt brottsrubriceringen bli en annan. För att få hela bilden klar för sig behöver man även förhöra eventuella vittnen och viktigast av allt; butiksägaren själv. Med tanke på hans allvarliga skada har man ännu inte kunnat höra honom.

Detta är åtminstone fjärde gången Fågellivs blir rånat. Vid ett tidigare tillfälle har butiksägaren blivit svårt misshandlad i butiken. Även den gången med kniv, om än med handtaget och inte eggen.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen