UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 22 mars 2023 - klockan 13:19 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Kock-Emil tog hem ett silver och ett brons när Sveriges bästa förskolekock korades


Karin Sidén 2017-09-20

Emil Spanos, redo för prisutdelning i Göteborg.
Bild:Privat
Emil Spanos, redo för prisutdelning i Göteborg.

I går avgjordes prestigfyllda mattävlingen White Guide Junior i Göteborg. Bland de nominerade fanns Emil Spanos  som till vardags förgyller tillvaron för barn och personal på förskolan Norrboda i Kungsängen. Emil kammade hem - inte en - men två medaljer under kvällen.

-Jag kom tvåa i tävlingen Årets Kock, White Guide Junior! Att vara nominerad bland de tio främsta var ju fantastiskt kul, men det är klart att en pallplats slår det med råge! berättar en omtumlad och mycket glad Emil Spanos. I kategorin Årets Förskolekök blev det bronsplats.

När prestigetävlingen White Guide Junior avgjordes i Göteborg på tisdagen fanns Emil Spanos, förskolekocken från Kungsängen, bland de tio nominerade kockarna som tävlade om titeln Årets Förskolekock.

För att ytterligare jaga igång fjärilarna i magen var Emil dessutom nominerad i kategorin Årets Förskolekök.

-Ja, vilken dag och kväll! Vi inledde redan klockan 12 med föreläsningar där vi bland annat fick lyssna till Livsmedelsverket, David Lega, Anna Richert från WWF och sociala-media-experten Gustav Johansson. Klockan 18 började kvällspasset med mingel och middag. Kvällens värdinnor var Lisa Lemke och Tina Nordström.

-Vi serverades en god trerätters middag. Till förrätt var det gratinerade rödbetor med getostcreme och palsternackschips. Till varmrätt var det torskrygg med potatispuré och grillad svartrot och det hela avslutades med vit chokladmousse med rostade hasselnötter.

Så pass långt in i programmet var fjärilarna i magen megastora berättar Emil.

Bild:Cintia Treminio

-Vi var 450 personer på plats, och det är ju inte ofta man är i ett liknande sammanhang direkt, så det pirrade rejält i magen. När mitt namn ropades upp var det ett sådant lyckorus!

White Guide Junior är en rikstäckande tävling som vill lyfta fram och höja standarden på maten som serveras till våra barn och unga i skolor och förskolor. 

Det finns 13 olika kategorier, varav Årets Förskolekock är en, Årets Förskolekök en annan.

White Guide Junior är den enda tävlingen i Sverige som bedömer HELHETEN. Juryn har bedömt smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar, hållbarhet och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna. 

Självklart tävlas det även i seniormat: White Guide Senior. Tävlingarna är till för att bidra till att höja kvaliteten på den offentliga gastronomin genom att lyfta fram och sprida goda exempel från senior- samt skolmatssverige! Se länk.

Tipsa en vän Skriv utKalender

Onsdag 22/3
Röda korsets stick- och språkcafé
Trygghetsvandring i Bro
Fredag 24/3
Bandkväll på fritidsgården i Bro
Lördag 25/3
Röda korsets secondhand o café
Rymdkväll med Earth Hour-tema
Lördag 1/4
Röda korsets secondhand o café
Påskmarknad i Ladan Öråker
Söndag 2/4
Guidning vid Skysta sågkvarn
Onsdag 12/4
Föredrag: Ortnamn i trakterna runt Bro
avståndsannons

Upplands-Bro kommun Upplands-Brodialogen 20 mars 23

Earth Hour 2023

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen