Woodys Bra produkter april 17
kronans Apotek
Förstasidan Torsdagen den 24 maj 2018 - klockan 21:23 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Linnea startade insamling för att hjälpa fiskbils-Lars


Karin Sidén 2017-03-08

Linnea Dolk från Kungsängen startade i förra veckan en insamling till förmån för fiskbils-Lars vars fiskbil brann ner till bottenplattan för drygt en vecka sedan.

-Jag läste en artikel i Bålsta-Upplands-Brobladet där Lars berättade att hans fiskbil var så gammal att den så gott som var avskriven hos försäkringsbolaget och att han därför inte skulle få någon direkt ersättning för sin förlust. Det kändes så himla orättvist! Och så tråkigt att det några få gör får så stora konsekvenser. Det känns som det har varit mycket elände och många bränder nu ett tag så jag ville skapa något positivt och fick idén om en insamling till förmån för Lars, berättar Linnea.

Vid halvett-tiden, natten mot den 26 februari, var det någon eller några som tände eld på fiskbilen vid Coop i Brunna. Fiskbilen som funnits där sedan 1989 är för de flesta som bott länge på orten en institution, en självklarhet lika vardagsnära och symbolisk för Brunna och Kungsängen som Coop-butiken själv, vattentornet eller midsommarfirandet vid Hembygdsgården.

Många, många upprördes över tilltaget att sätta eld på fiskbilen. Det var inte bara ett angrepp mot fordonet utan också ett angrepp mot fiskbilens ägare Lars Ribbefjord och alla hans kunder.

Linnea Dolk från Kungsängen var en av dem som upprördes över den nedbrända fiskbilen i Brunna och hur några personers dumhet på bara några ögonblick krossade Lars hela företag. Sedan hon som 9-åring flyttade till kommunen har Lars och hans fiskbil funnits där och varit en del i hennes uppväxt

-Jag tyckte det var så himla tråkigt att höra om den anlagda branden i fiskbilen. Ingen brand är ju bra förstås, men den här gången var det liksom värre. Kanske för att Lars och fiskbilen funnits där på Coop under hela min uppväxt och ju faktiskt är en del av den - även fast jag inte känner honom personligen. När jag sedan läste i Bålsta-Upplands-BroBladet att hans försäkringsbolag inte skulle ersätta särskilt mycket eftersom de gör åldersavdrag då kände jag att jag ville göra något, förklarar Linnea.

-Jag inser ju att jag inte kommer att kunna ge Lars en ny fiskbil, men på något sätt vill jag ändå förmedla att vi är många som sörjer det som drabbade honom och att det faktiskt finns mycket godhet även om det kanske inte känns så just nu. Det känns som det har varit mycket elände och många bränder nu ett tag så jag ville skapa något positivt som motvikt och det var då idén om en insamling till förmån för Lars väcktes. Hittills har nästan hundra personer swishat pengar. Sammanlagt har jag fått in fantastiska 16 500 kronor och folk har skänkt allt från 25 kronor till några hundralappar. En person har skickat 1000 kronor! Men själva beloppet i sig är inte det viktiga här utan det är handlingen tycker jag. Genom att skänka en aldrig så liten slant visar man ändå att det finns medmänsklighet och värme och att vi var många som tyckte om fiskbilen och det vill jag att Lars ska få känna! Att vi är många som bryr oss!

Linnea berättar slutligen att hon kommer att avsluta insamlingen till Lars nu på fredag (den 10 mars). Tills dess går det alldeles utmärkt att lämna ett bidrag. Swisha i så fall till nr 0763138649, skriv fiskbilen i kommentarsfältet så att Linnea vet att det är ett bidrag.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 24/5
Mattecentrum i Kulturhuset & Brohuset
Lördag 26/5
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Gatuteater från 7 år på Kungsfesten!
Kungsfesten
Söndag 27/5
Öppet Hus på Brandstationen i Bro
Tisdag 29/5
Mattecentrum i Kulturhuset & Brohuset
Torsdag 31/5
Mattecentrum i Kulturhuset & Brohuset
Fredag 1/6
Öppna Förskolan C/O Kulturhuset – Drakar!
Lördag 2/6
Röda Korset - Loppis / Second Hand
avståndsannons

Kultur & Fritid vt 18 GatstensTeater

Kungsfesten 18

UBROs egen

WWFannons tigerfadder

Pluggannons UNHCR sidebanner

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL

Toppbanner UBRO

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen