Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 16:44 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Lokalfrågan tillfälligt löst för Källskolans verksamhet


Karin Sidén 2016-09-19

Källskolans verksamhet återupptas idag måndag i tillfälliga lokaler. Sedan den förödande branden i tisdags har Källskolans ledning och personal haft några febrila dagar när man tillsammans med kommunen försökt hitta nya lokaler att inhysa skola och förskola i.

Förskolan Blåsippan i Kungsängen blir temporär adress för Källskolans förskoleverksamhet medan skolbarnen bland annat kommer att inhysas i Villa Skoga.

På kvällen den 13 september totalförstördes den fristående skolan Källskolan i Brunna i en förödande brand. Verksamheten fick ett brutalt, men tillfälligt tvärstopp. I dag, måndag, är man i gång igen i provisoriska lokaler. Källskolan har bland annat fått låna Villa Skoga och delar av förskolan Blåsippan i Kungsängen.

Lösningen med Villa Skoga som skollokal är tillfällig då byggnaden inte är anpassad för skolbarn och skolverksamhet. På kommunens hemsida skriver man: Kommunen lånar temporärt ut Villa Skoga till Källskolan, tills skolan har hittat andra tillfälliga lokaler. Eftersom lokalerna i Villa Skoga inte är anpassade för skolundervisning får Källskolan låna lokalerna av kommunen. Källskolan är medvetna om detta och det är även skolan som ansvarar för arbetsmiljön i Villa Skoga.

Arbetet med att hitta en bättre skollösning fortgår, men tills vidare har man tak över huvudet så att verksamheten kan skötas.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen