Thoresta Herrgård Panorama april 20
Gällöfsta Toppbanner grillkvällar april 20
Förstasidan Tisdagen den 26 maj 2020 - klockan 18:49 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Maria belönad med årets pedagogiska pris


Karin Sidén 2018-06-05

Omtumlad och mycket glad pristagare! Maria Ohlin får årets pedagogiska pris i Upplands-Bro. Kaj Söder, utbildningschef, Rolf Nersing utbildningsnämndens ordförande samt Kaj Bergenhill, utbildningsnämndens andre vice ordförande uppvaktar med chck, diplom och blommor.
Bild:Karin Sidén
Omtumlad och mycket glad pristagare! Maria Ohlin får årets pedagogiska pris i Upplands-Bro. Kaj Söder, utbildningschef, Rolf Nersing utbildningsnämndens ordförande samt Kaj Bergenhill, utbildningsnämndens andre vice ordförande uppvaktar med chck, diplom och blommor.

En glatt överraskad och omtumlad Maria Ohlin, lärare på Bergaskolan i Kungsängen, tilldelades på måndagen kommunens pedagogiska pris. Hon är en av två pristagare 2018 och vem hon delar ära och prissumman 30 000 kronor med tillkännages om en vecka.

Pedagogiska priset 2018 blev precis som förra året en tudelad historia. Förra året var det personalen i Västra Bro Förskolor som delade priset med läraren Sandra Krantz på Lillsjöskolan. I måndags stod det klart att maria Ohlin på Bergaskolan i Kungsängen får ena halvan av årets pedagogiska pris. Vem som får den andra halvan är fortfarande en väl förborgad hemlighet!

På måndagseftermiddagen fick Bergaskolans stab ett överraskningsbesök av juryn och tillika prisutdelarna från Utbildningsnämnden och Utbildningskontoret. Eftermiddagskonferensen ändrade raskt skepnad till en uppsluppen och glad jubelfest när det stod klart att Maria Ohlin, en av skolans duktiga pedagoger, vunnit kommunens pedagogiska pris.

Utbildningschef Kaj Söder berättade om tanken bakom priset vars syfte är att ge inspiration och ökat fokus på pedagogens betydelse, samt bidra till en ökad måluppfyllelse för barn och elever inom Upplands-Bros kommunala och fristående förskolor, pedagogiska omsorg och skolor.

-I år kommer det att vara två pristagare som får dela på prissumman 30 000 kronor. Ni har kanske redan listat ut att en utav dem finns här på skolan, nämligen Maria Ohlin, sa Kaj Söder innan han lämnade över ordet till Rolf Nersing som läste upp motiveringen till varför just Maria får priset.

Maria Ohlin var märkbart rörd och mycket mycket glad över utmärkelsen.
Bild:Karin Sidén
Maria Ohlin var märkbart rörd och mycket mycket glad över utmärkelsen.

"Maria är en klassrumsvändare som på väldigt kort tid lyckats skapa en trygg och lustfylld klassrumsmiljö som utvecklar och stödjer alla elevers lärande. Genom ett strukturerat och varierat arbetssätt, höga förväntningar på eleverna och ett stärkt förtroendefullt samarbete med hemmen leder Maria klassens elever fram till ökad måluppfyllelse." 

Ackompanjerad av kollegornas jubel och applåder fick en mycket stolt och glad Maria komma fram och motta diplom, blomkvast och en härligt stor check. 

Hela prissumman för pedagogiskt pris är 30 000 kronor, men då årets pris delas mellan två pristagare delas även prissumman. Kaj Söder förtydligade syftet med checken.

-Prischecken om 15 000 kronor är din att förvalta som du tycker är bäst, och den ska på något vis komma verksamheten till godo. Det kan vara till någon fortbildning, till material eller till någon utflykt med eleverna till exempel


Vem som får den andra halvan av prissumman? Det vet bara medlemmarna i Utbildningsnämnden. Vi andra får ge oss till tåls tills på måndag då vi också får veta...

Kaj Bergenhill, Maria Ohlin, Rolf Nersing och Kaj Söder.
Bild:Karin Sidén
Kaj Bergenhill, Maria Ohlin, Rolf Nersing och Kaj Söder.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 30/5
INSTÄLLT! Bussutflykt med Hembygdsföreningen i Bro
INSTÄLLT! Röda Korset Second Hand i Bro
Lördag 6/6
INSTÄLLT Nationaldagsfirande i Bro C
Lördag 13/6
Röda Korset Second Hand i Bro
Söndag 14/6
De vilda blommornas dag, Kalholmen vid Broängarna
avståndsannons

Sparbanken Finansiell rådgivare 2020

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Sjöräddningen

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal

Toppbanner UBRO
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen