Woodys Bra produkter april 17
Toppbanner UBRO
Förstasidan Söndagen den 22 juli 2018 - klockan 14:37 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Misstänkt försök till åldringsbrott i Kungsängen


Karin Sidén 2018-01-02

På förmiddagen den 31 december inträffade vad polisen bedömer vara ett försök till åldringsbrott i Kungsängen. Tack vare lyckliga omständigheter var det tilltänkta brottsoffret inte ensam hemma utan hade hemtjänsten hos sig när den misstänkte gärningsmannen ringde på.

-Det är ett klassiskt scenario för ett åldringsbrott. En vältalig person ringer på dörren och utger sig för att vara en myndighetsperson av något slag och blir därför insläppt. Nu hade den äldre damen sådan tur att hemtjänsten var på plats vilket skrämde iväg gärningsmannen, annars hade hon nog med stor sannolikhet blivit av med sina värdesaker, säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och Upplands-Bro.

Det var vid tiotiden på Nyårsaftonens förmiddag som det ringde på dörren hemma hos en äldre kvinna i Kungsängen, Strandvägenområdet. Utanför dörren stod en man i fyrtioårsåldern som sa att han behövde kontrollera kvinnans mediciner.

Tursamt nog var det tilltänkta brottsoffret inte ensam hemma, vilket mannen sannolikt förväntat sig. När hemtjänstpersonalen uppenbarade sig försvann han kvickt från adressen.

-Det var ren tur och ett lyckosamt sammanträffande att hemtjänsten var på besök, annars hade vi nog tyvärr kunnat räkna in ännu ett åldringsbrott. Och därför måste vi ständigt påminna våra äldre - föräldrar, grannar eller bekanta - att vara misstänksamma och att aldrig släppa in okända. Det är viktigt att vara medveten om gärningsmännens fula knep. Det finns hur många varianter som helst, allt från att de utger sig för att vara sotare, hemtjänstpersonal eller läkare till att de kört vilse, behöver låna telefonen eller ska kolla vattenmätaren.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 11/8
Bakluckeloppis i Bro
Måndag 20/8
Filmskaparkollo
Tisdag 21/8
Filmskaparkollo
Lördag 25/8
Bakluckeloppis i Bro
Vernissage: Konstrundan
Söndag 26/8
Vandring på Upplands-Broleden - med Naturskyddsföreningen
Lördag 1/9
Bakluckeloppis i Bro
KONSTRUNDAN
Söndag 2/9
KONSTRUNDAN
avståndsannons

Kultur & Fritid vt 18 Sommartider i Biblioteket

Socialdemokraterna Sommarhälsning 18

Centern - juli 18

UBH Sommarhälsning 18

UBROs egen

Sjöräddningen testamente

Röda Korset Medmänniska

WWFannons tigerfadder

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen