Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 09:41 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Misstänkt mord - person gripen 


Karin Sidén 2022-04-07

Enligt uppgift på Polisens hemsida har ett misstänkt mord skett i Bro nu på torsdagsmorgonen. En misstänkt gärningsperson är gripen och just nu pågår förhör med vittnen.

Brottsoffret, en kvinna i 50-årsåldern, har avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade.

Det var vid kvart över sju på torsdagen som polis och ambulans larmades till Bro efter en allvarlig händelse där en person blivit svårt skadad i en misshandel med ett eller flera tillhyggen. Offret ska vara allvarligt skadad och har förts till sjukhus.

Den misstänkte lämnade brottsplatsen i bil men kunde lokaliseras och gripas.

Tidningen Aftonbladet skriver att polisen anträffat misstänkta tillhyggen och även den bil som den misstänkta gärningspersonen lämnade brottsplatsen i. Bilen är beslagtagen och ska undersökas av tekniker.

Händelsen rubriceras i nuläget som mord. Brottsplatsen är avspärrad.



Uppdatering klockan 10.00:

Den allvarligt skadade kvinnan fördes till sjukhus men kort därefter meddelades att hon avlidit av sina skador. Anhöriga ska vara underrättade.

Den person som misstänks för att ha utfört den svåra misshandeln uppges vara en kvinna i 45-årsåldern. Hon greps efter en kortare insats och är nu misstänkt för mord. 

Kvinnorna ska ha känt varandra sedan tidigare och polisen ska enligt egen uppgift ha fått initiala uppgifter vad som ligger bakom händelsen, men fortsatta förhör komer att hållas. Enligt polisens presstalesperson ska den misstänkta kvinnan lämnat mordplatsen med bil, men inte åkt jättelångt och sedan själv tagit kontakt med polisen. Gripandet var helt odramatiskt.



Uppdatering klockan 10.15:

Polisen fick in flera larmsamtal om händelsen. Till tidningen Expressen uppger man att en av inringarna var den misstänkta 45-åringen, som greps strax därefter.


Uppdatering klockan 15.30:

Uppgifter har framkommit i SVT.se, Aftonbladet och Expressen om att mordoffret och den misstänkta kvinnan ska ha varit kollegor. De ska ha jobbat tillsammans i många år.

Kommunens fältassistenter kommer att finnas ute i Bro samhälle med anledning av det inträffade. 


Aftonbladet

Expressen

SVT.se

Polisens hemsida skriver de: En person angrips utomhus i Bro med tillhyggen och skadas allvarligt. Personen förs till sjukhus med ambulans. Den som misstänkt ha utfört angreppet lämnar platsen med bil och kan inom kort lokaliseras och gripas på annan plats. Brottsplatsen är avspärrad och polis arbetar i nuläget bland annat med att förhöra vittnen.

Uppdatering klockan 10.00: Personen som skadades är en kvinna i 40-årsåldern och har avlidit på sjukhus. Brottet rubriceras därför som mord och anhöriga är underrättade om dödsfallet.
Den gripna personen är en kvinna i 45-årsåldern. Polisen har fått initiala uppgifter om vad som ligger bakom händelsen, dessa kommenteras inte närmare men polisen ser ingen koppling till nätverkskriminalitet.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen