Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Tisdagen den 23 april 2024 - klockan 21:26 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Misstänkta knarkfynd i Kungsängen - inte ett utan två stycken på två dagar!


Karin Sidén 2018-02-05

I fredags förmiddag hittade skolelever vid en skola i centrala Kungsängen ett flertal välinslagna paket halvt gömda invid en gångväg nära skolan. Paketen med något brunt innehåll väckte onda aningar varför polisen larmades. Polisen beslagtog fyndet, som misstänks vara 10-15 kg hasch som någon lämnat/gömt/kastat ifrån sig.

I lördags eftermiddag var det dags igen. Då var det en kvinna som larmade polisen till en plats nära gamla IP i Kungsängen där hon hittat vad hon trodde var en kasse fylld med bangers eller liknande. När polisen kom till platsen konstaterade de att det nog istället var en ICA-kasse fylld med upp mot 20 kg hasch i väl inslagna paket hon hittat.

-Det här är så märkligt osannolikt att man inte vet vad man ska tro, säger Sven-Erik Olsson vid Polisens Ledningscentral, när han börjar berätta om helgens misstänkta knarkfynd i Kungsängen.

-Hur det kommer sig att så mycket hasch skulle gömts så bristfälligt på två olika platser går det inte ens att spekulera om. Varför paketen inte varit mer gömda än att dessa personer av slump och på ganska öppna platser stött på dem är obegripligt! säger han och fortsätter:

-Fynden är skickade på analys och vi vet inte med säkerhet att det faktiskt är hasch som hittats, även om mycket talar för det. I nuläget vet vi inte så mycket mer än det här, men förhoppningsvis kan analysen av den bruna hasch-lika substansen och den tekniska undersökningen av emballage och fyndplatser räta ut frågetecknen.

Skulle analysen visa att det faktiskt är hasch som hittats så är det två stycken miljonfynd som gjorts i Kungsängen.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen