Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Tisdagen den 19 mars 2024 - klockan 08:06 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Motorcyklar beslagtagna vid husrannsakan


Karin Sidén 2020-05-26

Under måndagen genomförde polisen en husrannsakan i ett garage i de centrala delarna av Bro. Vid insatsen gjorde man ett minst sagt välkommet tillslag då fem motorcyklar beslagtogs. Motorcyklarna misstänks vara desamma som den senaste tiden körts mycket vårdslöst på vägar, gångvägar och stigar runt om i Bro med omnejd.

Polisen berättar om tillslaget i ett inlägg på FaceBook, ett inlägg som på kort tid fått en imponerande spridning! De många gilla-trycken och de glada tillropen i kommentarsflödet visar att det är många som gått och väntat och hoppats på att det ska ske.

Motorcykelförarnas vårdslösa och farliga framfart har varit ett hett diskussionsämne i sociala medier den senaste tiden och många är Bro-bor som mött dem under deras härjningar. Ofta körande i hög hastighet på bakhjulet i fel körfält på större vägar men också på gångstigar i friluftsområdet kring Hällkana. 

Under den gångna helgen har "huliganförarna" varit mycket aktiva i Bro med omnejd vilket resulterat i många, många larmsamtal till 112. Bara under fredagen inkom ett trettiotal samtal till 112, något som sedan fortsatte även under helgen, och med hjälp av dessa och egen spaning har polisen kunnat ringa in var motorcyklarna förvaras.

-Folk är med rätta irriterade och förbannade över den här problematiken, och det finns en rädsla för att de här individerna kommer att orsaka en allvarlig olycka. Eftersom det finns misstankar om att motorcyklarna är stulna har vi tagit dem i beslag, säger kommunpolis Magnus Nilsson och fortsätter:

-Att vi nu har gjort det här tillslaget är bra - men vi skulle lura oss själva om vi trodde att det sätter punkt för buskörandet. Det finns en uppenbar risk att problematiken fortsätter och vi uppmanar därför allmänheten att fortsatta komma med information om körningar och förvaringsplatser av denna typ av fordon.

På en knapp timme har polisens inlägg på den egna FB-sidan fått en imponerande spridning, med närmare 50 delningar och flera hundra gilla-klick.
Bild:Skärmdump från FB
På en knapp timme har polisens inlägg på den egna FB-sidan fått en imponerande spridning, med närmare 50 delningar och flera hundra gilla-klick.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen