UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 20 januari 2021 - klockan 08:15 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

MSB och FHM skickar unikt SMS till 22 miljoner mobilabonnemang


Karin Sidén 2020-12-11

Någon av de närmsta dagarna kommer det att plinga till i telefonen hos en mycket stor andel av Sveriges befolkning. Avsändare är Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, MSB, och Folkhälsomyndigheten, FHM, och sms:et går ut till 22 miljoner abonnemang i hela landet.

Massutskicket görs med hjälp av de fyra största mobiloperatörerna Telia, Tele2, Telenor samt Tre.


-Mobiloperatörerna har på frivillig grund ställt upp med det praktiska genomförandet och gör en viktig insats för att minska smittspridningen i Sverige, säger digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) i ett pressmeddelande från TT.

De nya nationella föreskrifterna och skärpta råden för att förhindra smittspridning börjar gälla på måndag den 14/12 och ersätter de lokala råden. De innebär att alla är skyldiga att skydda sig själva och andra mot spridning av covid-19.

För att ingen i landet ska missa föreskrifterna och för att ytterligare visa på allvaret i den rådande siturationen har regeringen gett MSB och FHM i uppdrag att skicka ett unikt massutskick i form av ett sms till hela befolkningen.

I en pressträff på fredagen sa inrikesminister Mikael Damberg bland annat att man genom att skicka ut sms-meddelandet säkerställer att alla får samma information och att den viktiga informationen når ut till så många som möjligt.

-Myndigheternas råd är inte några allmänna tips. De ska följas, säger Mikael Damberg (S).

Massutskicket kommer att skickas ut i nära anslutning till att de nationella råden träder i kraft på måndag.

Texten i meddelandet lyder:

"Information från myndigheterna: Följ de nya skärpta råden för att stoppa spridningen av covid-19. Läs mer på webbplatsen Krisinformation."Tipsa en vän     Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Sjöräddningen

Barncancerfonden pluggannons

Världens Barn 20 sb3

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen