Bro Park Festival of Swedish Racing
Toppbanner UBRO
Förstasidan Måndagen den 24 september 2018 - klockan 05:22 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Nästa Mali-styrka slut-övar i Kungsängen och i Strängnäs


Karin Sidén 2017-10-05

Helikopter 16
Bild:Kim Svensson / Försvarsmakten
Helikopter 16

Mellan den 16 och 26 oktober genomför Internationella utbildningsenheten vid Livgardet en stor övning med förband som innan årsskiftet ska avlösa det svenska styrkebidraget till FN-insatsen i Mali. Övningsmomenten genomförs i huvudsak på de militära övningsfälten i Kungsängen samt Strängnäs.

Övningen är en viktig del i förberedelserna för kommande insats. I övningen, som totalt omfattar cirka 250 soldater, kommer såväl tyngre fordon som helikopter att ingå. Bland annat tränas soldaterna i lufttransport av skadade. 

Mellan den 16 och den 26 oktober genomför den Internationella Utbildningsenheten på Livgardet nästa storövning för kommande Mali-styrka. Övningen, som totalt omfattar cirka 250 soldater, genomförs i Kungsängen och i Strängnäs (Härad). 

Förbandet, som till största del består av personal från Norrbottens regemente, kommer att befinna sig i Kungsängen samtliga datum. Mellan den 19-24 oktober kommer även delar av förbandet befinna sig i Strängnäs.

Övningsmomenten genomförs i huvudsak på de militära övningsfälten i Kungsängen samt i Strängnäs, men tung trafik med militära kolonner kommer även att använda vägarna mellan Kungsängen och Strängnäs (i huvudsak E18 och väg 55).

-I övningen kommer såväl tyngre fordon som helikopter att ingå. En Helikopter 16 ingår i övningen, bland annat för att soldaterna utbildas i att kunna genomföra lufttransport av till exempel skadade. Helikoptern kommer att användas i Kungsängen under hela övningsperioden, och i Strängnäs-området mellan den 19 och 24 oktober.  Helikoptern kommer att flyga under dagar och kvällar, man räknar med att flyga mellan klockan 09-21 samtliga dagar. Den mesta flygningen kommer att genomföras över Livgardets område, men boende i Brunna och delar av Kungsängen kommer sannolikt att märka av luftaktiviteten, säger Annika Gabestad, kommunikatör vid Livgardet i Kungsängen.

Skottlossning sker i mycket begränsad omfattning.

Övningen är en viktig del i förberedelserna inför kommande insats i Mali. Strax innan årsskiftet är det dags att lösa av den nuvarande styrkan.

 


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Tisdag 25/9
Tisdagsmys i bibblan!
Mattecentrum i Brohuset
Onsdag 26/9
Bokprat: Annika Rehn - Skills
Torsdag 27/9
Mattecentrum i Kulturhuset
Lördag 29/9
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Söndag 30/9
Naturskyddsföreningens familjedag vid Lillsjön
Tisdag 2/10
Tisdagsmys i bibblan!
Mattecentrum i Brohuset
Torsdag 4/10
Torsdagsmys i bibblan!
avståndsannons

U-B kommun Turista i din egen kommun 18

TKBTK sep 18

Kultur & Fritid ht 18 Fatboy 28 sep

UBROs egen

Sjöräddningen testamente

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen