Upplands-Brohus okt 17 lghter Bagar o Målar
Om Du syns på Webben GUL
Förstasidan Torsdagen den 19 oktober 2017 - klockan 05:46 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Nästa Mali-styrka slut-övar i Kungsängen och i Strängnäs


Karin Sidén 2017-10-05

Helikopter 16
Bild:Kim Svensson / Försvarsmakten
Helikopter 16

Inom kort, mellan den 16 och 26 oktober, genomför Internationella utbildningsenheten vid Livgardet en stor övning med förband som innan årsskiftet ska avlösa det svenska styrkebidraget till FN-insatsen i Mali. Övningsmomenten genomförs i huvudsak på de militära övningsfälten i Kungsängen samt Strängnäs.

Övningen är en viktig del i förberedelserna för kommande insats. I övningen, som totalt omfattar cirka 250 soldater, kommer såväl tyngre fordon som helikopter att ingå. Bland annat tränas soldaterna i lufttransport av skadade. 

Mellan den 16 och den 26 oktober genomför den Internationella Utbildningsenheten på Livgardet nästa storövning för kommande Mali-styrka. Övningen, som totalt omfattar cirka 250 soldater, genomförs i Kungsängen och i Strängnäs (Härad). 

Förbandet, som till största del består av personal från Norrbottens regemente, kommer att befinna sig i Kungsängen samtliga datum. Mellan den 19-24 oktober kommer även delar av förbandet befinna sig i Strängnäs.

Övningsmomenten genomförs i huvudsak på de militära övningsfälten i Kungsängen samt i Strängnäs, men tung trafik med militära kolonner kommer även att använda vägarna mellan Kungsängen och Strängnäs (i huvudsak E18 och väg 55).

-I övningen kommer såväl tyngre fordon som helikopter att ingå. En Helikopter 16 ingår i övningen, bland annat för att soldaterna utbildas i att kunna genomföra lufttransport av till exempel skadade. Helikoptern kommer att användas i Kungsängen under hela övningsperioden, och i Strängnäs-området mellan den 19 och 24 oktober.  Helikoptern kommer att flyga under dagar och kvällar, man räknar med att flyga mellan klockan 09-21 samtliga dagar. Den mesta flygningen kommer att genomföras över Livgardets område, men boende i Brunna och delar av Kungsängen kommer sannolikt att märka av luftaktiviteten, säger Annika Gabestad, kommunikatör vid Livgardet i Kungsängen.

Skottlossning sker i mycket begränsad omfattning.

Övningen är en viktig del i förberedelserna inför kommande insats i Mali. Strax innan årsskiftet är det dags att lösa av den nuvarande styrkan.

 


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 19/10
Språkcafé för unga
Fredag 20/10
Öppna Förskolan C/O Kulturhuset
Lördag 21/10
Röda Korset – Second hand / Loppis
Loppis på Ladan Öråker
Höstfest på Glasbolaget i Bro
JUBILEUMSKONSERT: 50 år med körsång under ledning av Alvar Nilsson
Söndag 22/10
Skördemarknad på Ladan Öråker
MUSIKCAFÈ på Dagcentralen i Kungsängen
Öppet gästspel: Malin Elgán Dans
avståndsannons

GYMMIX Rosa Bandet okt 17

Kommunfullmäktige okt 17

Kultur och Fritid ht 17 Dans Malin Elgan

UBROs egen

Sjöräddningen testamente

Röda Korset Medmänniska

WWFannons tigerfadder

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen