Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 28 mars 2024 - klockan 10:39 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Närpolisen rapporterar


Karin Sidén 2014-08-21

Sommaren lider mot sitt slut och för de allra flesta är det hemmaplan som gäller igen. Semesterstiltjen och sömnigheten som hägrat över kommunen är borta och vardagen har infunnit sig igen. Att det inte längre är lika lugnt märks på antalet inkomna anmälningar till polisen. Sedan i lördags har det inkommit 36 anmälningar vilket är fler än på mycket länge. Misshandelsfall, både mellan okända och inom familjer, cykelstölder, båtstölder och slangningar är några av de brottsrubriceringar som förekommer mer än en gång.

Den 16 augusti, klockan 21.45, såg ett vittne hur två personer försökte stjäla en cykel vid Furuhällsplan i Kungsängen genom att klippa upp låset på cykeln. Vittnet larmade polisen, men de två cykeltjuvarna märkte att de blivit upptäckta och flydde från platsen innan polisen hann dit.

Sent på kvällen den 16 augusti inträffade en grov misshandel vid Lillsjöskolan. Många blev vittne till misshandeln, men förövarna flydde från platsen (troligtvis i bil). Ett stort polispådrag med bland annat helikopter sökte efter gärningsmännen. Av utredningstekniska skäl kan man i nuläget inte säga mer än att offret är hemmahörande i Järfälla och att denne blev svårt skadad.

Vid 23-tiden den 16 augusti inträffade en misshandel vid Lillsjön där en ungdomsfestival just avslutats. Målsägande och dennes kompis hamnade av okänd anledning i bråk med fyra andra personer. De två lämnade festivalområdet för att komma ifrån bråket och gick till bilen som stod parkerad i Tibble. De fyra gärningsmännen hann i kapp dem och slog sönder bilen. Två anmälan om misshandel och en om skadegörelse upprättades.

Natten mellan den 16 och 17 augusti inträffade ett inbrott på ett företagsområde på Hammarbyfjällsvägen i Bro. Gärningsmännen hade klippt upp hänglås och kedja på en bom. Däckspår från troligtvis en fyrhjuling fanns på platsen. Två uppsättningar däck, diverse verktyg och kablar rapporteras vara stulna.

Natten mellan den 16 och 17 augusti stals en båt av märket Ockelbo från en naturhamn vid Lennartsnäs. Båten var försedd med utombordare och hade diverse prylar, såsom flytvästar, dynor, solglasögon och annat båt- och bad-relaterat ombord.

Mellan den 16 och 17 augusti stals en eka från Klintudden längst ut på Lennartsnäs. Ekan var kedjad och enligt målsägande måste gärningsmännen försvunnit sjövägen.

Mellan den 16 och 17 augusti gjordes inbrott i ett garage i Håbo-Tibbleområdet. I garaget stod en buss. Bussens däck, 6 stycken, stals vid inbrottet.

Mellan den 16 och 18 augusti stals en båt av märket Buster R från en båtklubb i Kungsängen. Båten var försedd med en Yamaha utombordsmotor och var fastlåst med kätting. Kättingen var avklippt.

Någon gång mellan den 17 och 18 augusti gjordes det inbrott i en bil som stod parkerad på p-däcket vid Kungsängens station. Gärningsmannen / männen hade krossat ena rutan på bilen och sedan öppnat en av dörrarna. Bland annat stals stereon och en Mp3spelare ur kupén.

Klockan 14.45 den 18 augusti larmades polisen till en större butik i Kungsängen där en kund sett en annan kund plocka på sig ett okänt antal varor. Snattaren hann avvika från platsen och kunde trots gott signalement inte hittas i sökandet som gjordes i området.

En målsägande har anmält att denne utsatts för bedrägeri. Enligt anmälan har någon öppnat tre olika mobilabonnemang i målsägandes namn. Bedrägeriet upptäcktes då SIMkorten levererades med post.

Mellan klockan 9 och 11 den 19 augusti inträffade en slangning vid Bro station. Enligt målsägande hade tanklocket brutits bort och lacken skadats i samband med slangningen. Det är oklart hur mycket bränsle som stals.

Mellan klockan 12.45 och 13.30 den 19 augusti stals ett blinkersglas från målsägandes bil. Bilen stod parkerad vid en av parkeringarna i Kungsängens C.

Den 19 augusti stals den främre registreringsskyltan från en bil som stod parkerad vid Kungsängens station.

Den 19 augusti stals en tysk hybridcykel från Blomstervägen i Bro. Cykeln är vit.

Mellan den 19 och 20 augusti stals ett trens ur ett skåp i ett stall i Kungsängen. Tömmarna hade lämnats kvar så tjuven hade tagit tid på sig att plocka isär delarna. Trenset är i svart läder och av märket Jump of Revolution.

Natten mot den 20 augusti, klockan 00.06, larmade ett förbipasserande vittne att denne hört en ruta krossas på en av valstugorna i Kungsängens centrum och strax därefter hur något exploderat inne i stugan. Patrullen som kom till platsen kunde konstatera att stugan inte fått allt för stora skador av vad som kastats in men att något okänt mycket troligt exploderat där inne.

Den 20 augusti svängde grannstödsförarna förbi Bro stationsparkering (den södra). Där såg de en bil med krossad ruta som gav intryck av att vara stulen. Vid en koll av registreringsskylten visade sig den vara anmäld stulen. Ingen polispatrull hade möjlighet att kolla vad det faktiskt var för en bil som stod där på parkeringen den 20 augusti och när Grannstödsförarna passerade på nytt den 21 augusti var bilen med den stulna skylten borta.

Mellan den 27 juli och den 20 augusti stals en multifärgad moppe från Fasanstigen i Bro. (Det stals tre andra moppar från Bro den 15 augusti. Se tidigare artikel)

Mellan den 20 och 21 augusti stals en cykel från Kungsängens station. Cykeln, en grå 7-växlad damcykel, var låst med ett vajerlås. Tjuvarna hade klippt av låset.

Den 21 augusti klockan 06.19 inträffade en viltolycka vid Håtuna.






Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen