Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 19 april 2024 - klockan 01:06 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Närpolisen rapporterar


Karin Sidén 2014-11-26

Sedan i fredags har det inkommit närmare 30 anmälningar till polisen, varav sex villainbrott. Fem av inbrotten har begåtts det senaste dygnet och både polis och allmänhet är bekymrade över läget. Förutom inbrotten handlar det i huvudsak om stölder, bedrägeri och misshandel. En tredjedel av anmälningarna gäller brott i Bro, resten Kungsängen.

Någon gång mellan den 20 och 21 november inträffade ett försök till bensinstöld på Hallonvägen i Tibble. Okända gärningsmän hade borrat hål i tanken på målsägandes personbil. Cirka 40 liter bensin saknades. Det är oklart hur mycket som stals då en hel del bensin rann ut på marken. Senare på eftermiddagen den 21 november larmades Räddningstjänst till platsen för att sanera bensinen.

Den 21 november anmälde en målsägande boende på Fajanstigen i Brunna att denne utsatts för upprepade bedrägerier (eventuellt försök till bedrägerier) sedan någon i målsägandes namn ansökt om åtminstone tre olika lån. Bedrägerierna uppdagades då kreditansökningarna kom hem i brevlådan.

Vid 15-tiden den 21 november inträffade en misshandel vid Kungsängens station. Målsägande kom med tåget och när denne skulle kliva av trängde sig en okänd gärningsman fram på ett våldsamt sätt. Tumult uppstod och då gärningsmannen var oprovocerat våldsam fredade sig målsägande genom att "brotta" ner gärningsmannen på marken, men denne sparkade målsägande på sidan av huvudet/ansiktet.

Någon gång mellan klockan 07 och 18.25 den 21 november stals fyra däck och fälgar från målsägandes bil som stod parkerad vid långtidsparkeringen vid Kungsängens station.

På kvällen den 21 november uppehöll sig en grupp barn (i 11-12-årsåldern) utanför en adress på Violinvägen i Brunna när en person kom ut och på ett hotfullt sätt fick barnen att lämna platsen. Ett av barnen glömde kvar något varför de återvände till adressen. Personen kom då ut ännu en gång och var fortsatt hotfull. Dessutom utdelade denne en örfil på ett av barnen. En anmälan om olaga hot mot grupp och om misshandel upprättades.

Den 21 november anmäldes ett ofredande mot en ungdom boende i kommunen. En för målsägande okänd person har skapa ett FaceBook-konto i målsägandes namn där ett antal kränkande inlägg gjorts.

Den 22 november klockan 20.46 inräffade en viltolycka på Frölundavägen i Kungsängen. Personbil vs rådjur.

Natten mot den 23 november, strax innan 04, befann sig en grupp ungdomar i Kungsängens centrum när de reagerade på att en bil framfördes mycket vårdslöst. Ungdomarna påkallade förarens uppmärksamhet för att få stopp på körandet varpå denne stannade. Ut rusade två kvinnor och den manlige föraren, mycket aggressiva. Kvinnorna slog en av ungdomarna till marken med ett eller flera knytnävsslag. I tumultet försvann målsägandes mobiltelefon, vilket ungdomarna upptäckte när de tre gärningsmännen åkt från platsen. En anmälan om misshandel och stöld upprättades.

Natten mellan den 22 och 23 november gjorde okända gärningsmän inbrott i ett garage ute på Stäksön. Sidodörren var uppbruten och fem dunkar bensin saknades när målsägande upptäckte inbrottet.

Den 24 november klockan 08.15 stoppades en bilist för fortkörning på Enköpingsvägen i höjd med Sandgrind i Kungsängen. En anmälan om fortkörning upprättades.

Den 24 november någon gång mellan klockan 06 och 13 utsattes en personbil parkerad på Prästhagsvägen i Kungsängen för skadegörelse. En av bilens rutor hade krossats på okänt sätt, men inget verkade vara stulet, så därför anmäldes det hela som skadegörelse och inte bilinbrott.

Den 24 november klockan 17.56 inträffade en viltolycka vid Thoresta i Bro. Personbil vs vildsvin.

Någon gång mellan den 20 och 24 november inträffade ett villainbrott på Diligensvägen i Kungsängen. Se separat artikel.

Någon gång mellan den 24 och 25 november stals bägge registreringsskyltarna från målsägandes bil. Bilen stod parkerad på Krikonstigen i Kungsängen.

Den 25 november klockan 14.29 inträffade en smitning på väg 269 i Bro. En bilist blev påkörd av en annan bilist, vilken sedan snabbt åkte från platsen. Anmälaren följde efter och larmade samtidigt polisen. Den smitande bilisten körde mycket vårdslöst från olycksplatsen, i hög hastighet och med flera farliga omkörningar. Smitarens bil återfanns på en parkering i Skällsta industriområde i Bro dit polisen efter en stund anlände för kontroll.

Den 25 november anmäldes fem villainbrott i Bro och Kungsängen. På Jordlottsvägen, Lärarvägen och Lagmansbodavägen i Bro och på Ekhammarsvägen och Skyttens väg i Kungsängen. Se separat artikel.







Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen