Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 15:06 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Närpolisen rapporterar


Karin Sidén 2014-12-03

Sedan i fredags har det inkommit 30 anmälningar av varierat slag till närpolisen i Upplands-Bro. Skadegörelse och stöld tillhör de mer frekventa brottsrubriceringarna, men även fall av narkotikabrott och misshandel finns med i anmälningshögen. Fem av anmälningarna härrör från ett enskilt tillfälle.

Någon gång mellan den 26 och 28 november utsattes målsägandes bil för skadegörelse. Bilen stod parkerad på Kristallstigens boendeparkering i Lillsjöområdet när någon okänd repade bilens vänstra sida.

Mellan den 27 och 28 november stals en cykel från Krikonstigen i Tibble. Cykeln, som är av märket Merrida och vit, stod parkerad utanför bostaden.

Vid 21-tiden den 28 november var en polispatrull från Järfälla ute och cirkulerade i Tibbleområdet när de mötte en för dem känd bil och bilförare. Patrullen vände och följde efter. Man misstänkte att föraren var påverkad varför man signalerade till föraren att stanna bilen. Föraren var inte alls sugen på att prata med polisen utan ökade farten. Polismännen såg att föraren var på väg att köra in i ett bostadsområde och valde då att stoppa bilen genom att preja den så att den inte skulle köra in i bostadsområdet och eventuellt orsaka skada på någon eller något. Polisen fick stopp på gärningsmannens framfart men inte utan skador på sin civilbil. Vid husrannsakan hemma hos gärningsmannen hittade man narkotika. Ingripandet resulterade i fem anmälningar: drog-rattfylla, grov olovlig körning, olaga narkotikabruk, narkotikabrott och att gärningsmannen ej stannade på polismans anmodan.

Den 28 november var det en större personalfest för en lokal, stor arbetsgivare, som hyrt in sig i Livgardets lokaler. Vid 23.30 när det sällskapet började bryta upp och åka hemåt gjorde militärpolisen alkoholkontroll på bilförarna. Någon eller några av festdeltagarna blåste positivt varför man ringde dit polisen som då gjorde egna alkotester - med samma resultat.

Sent på kvällen den 28 november uppstod gruff mellan två gäng med 15-20 personer vid Kungsängens centrum. Gruffet fortsatte medan gängen rörde sig mot pendeltågsstationen där sedan slagsmål med slag och sparkar utbröt. Någon larmade polisen, men när patrullen kom fram hade gängen försvunnit.

Mellan midnatt och 07.00 den 30 november stals en vit VW Golf från Finnstastigen i bro. Bilen är ännu inte återfunnen.

På eftermiddagen den 30 november larmades Räddningstjänst till Sidenvägen i Brunna där en granne upptäckt en ljusbrand på ett köksbord. Se separat artikel.

Mellan den 27 november och den 1 december stals batterier från en dumper. Dumpern stod parkerad på Garpebodavägen i Brunna. Gärningsmännen har lämnat brytspår efter sig.

Mellan den 28 november och den 1 december utsattes en skola i Kungsängenområdet för skadegörelse. En ruta har krossats, troligtvis genom stenkastning.

Någon gång mellan den sista november och 1 december har någon eller några på okänt sätt eldat på en parkbänk i Kungsängens centrum.

Den 1 december anmäldes en hundägare i Bro för bristande uppsyn på sin rottweiler. Hunden var okopplad i Bro centrum och sprang fram och hoppade mot målsägande som tyckte att det var mycket obehagligt.

Den första december anmäldes en stöld av ett busskort. Målsägande, född 03, satt på bänken vid en busshållsplats i närheten av Kungsängens station. Bredvid satt en flicka i tonårsåldern. När målsägande plockade fram sitt busskort slet flickan åt sig det och sprang från platsen.

Den 2 december inträffade en smitning på E18 vid Bro. En familj på väg till Arlanda sammanstötte med målsägande vid avfarten till Bro. Familjen, som var i tidsnöd, körde bara vidare. Målsägande följde efter och larmade samtidigt polisen som kunde stoppa bilen efter ett tag. Skadorna kollades, en anmälan upprättades men sedan fick familjen köra vidare så att de inte skulle missa sitt plan.

När målsägande den 2 december kom till Bro station och närmade sig sin bil som stod parkerad på Assurs väg såg denne hur två personer sprang från bilen. Det visade sig att vänster bakruta var krossad, tändningslåset förstört och kåpan under ratten sönderbruten. Händelsen är anmäld som försök till stöld.

Klockan 10.37 den 3 december stoppade en polispatrull en bilist på Enköpingsvägen i Bro. Fordons- och förarkontroll resulterade i att föraren misstänks för rattfylleri.





Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen