Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Tisdagen den 23 april 2024 - klockan 19:46 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Närpolisen rapporterar


Karin Sidén 2014-12-18

Sedan i fredags, den 12 december, har trettiotalet anmälningar inkommit till Närpolisen i Upplands-Bro. Bland dessa finns ett antal förlustanmälningar, tre viltolyckor och några bilolyckor utan misstanke om brott. Där finns även försök till stöld, bedrägeri, stöld och snatteri, med mera.

Den 12 december inträffade ett snatteri i en butik i Bro. Personal noterade tre män i butiken som betedde sig på ett misstänkt sätt. Personalen ringde bevakningsföretaget, men de tre männen uppfattade att väktare var på väg så de sprang från butiken. Man kunde efteråt konstatera att de stulit varor till ett värde av strax över 1 000 kronor.

Natten mellan den 13 och 14 december stals en takbox från en carport på Lillsjöbacken i Syltaorådet. Takboxen satt fastmonterad på takräcket som i sin tur satt upphissat i taket i carporten. Gärningsmännen hade skurit sönder upphängningsanordningen för att få med sig boxen och räcket.

Någon gång mellan den 21 november och den 14 december har någon eller några okända gärningsmän gjort förberedelser till stöld alternativt försök till stöld från en butik i Brunna. Personal upptäckte att någon tagit sig in på en inhägnad i anslutning till butiken men inte kommit längre än så. Om planen var att återkomma vid ett senare tillfälle för att ta sig in i butiken därifrån eller om det var ett misslyckat inbrottsförsök är okänt.

Den 15 december klockan 8.52 inträffade en viltolycka vid Väst-Tibble, Håbo-Tibble. Bil vs rådjur.

Den 15 december klockan 16.25 inträffade en viltolycka på Håbo Häradsväg, Håbo-Tibble. Bil vs rådjur.

Mellan klockan 16.30 och 17 den 15 december stals den främre registreringsskylten från en personbil som stod parkerad på Köpmanvägen i Bro.

Den 15 december klockan 22.35 inträffade en viltolycka i närheten av kyrkan i Håbo-Tibble. Bil vs dovhjort.

Mellan den 15 och 16 december inträffade en slangning från en personbil som stod parkerad på Råbystigen i Bro. Målsägande skrev i anmälan att en ruta på bilen var krossad och att tanklocket var bortbrutet när denne kom ut till bilen den 16e. En okänd mängd bensin hade slangats.

En målsägande har anmält att denne utsatts för en stöld på sin arbetsplats. Någon gång mellan klockan 13.30 och 14.30 den 16 december stals målsägandes mobiltelefon och en bilnyckel ur det olåsta arbetsrummet på Kyrkvägen i Kungsängen.

Den 16 december klockan 16.45 inträffade en trafikolycka på E18 i höjd med Brunna. En anmälan om ej anpassat avstånd till framförvarande bil upprättades.

En person boende i södra Sverige har polisanmält ett bedrägeri. Målsägandes nummerplåt stals för en tid sedan och mellan den 24 november och den 16 december har målsägande fått ett flertal parkeringsböter, de flesta från Björnbärsstigen i Tibble, men även från andra platser i Stockholmstrakten.

Klockan 14.10 den 17 december stoppade en polispatrull en bil på E18 inom kommungränsen. I bilen fanns två personer, som bägge visade tecken på narkotikapåverkan. Föraren, som sedan tidigare är känd av polisen, medtogs till Sollentuna för kroppsbesiktning. Han misstänks för drog-rattfylla, narkotikabrott och olovlig körning. Passageraren identifierade sig med en falsk legitimation. Han greps och fördes till Sollentuna för att fastställa identiteten. En anmälan om ringa narkotikabrott och en anmälan om att han använde falskleg upprättades. Sammanlagt fem anmälningar blev resultatet av ett stoppat fordon.




Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen