Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 12:20 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Närpolisen rapporterar


Karin Sidén 2013-05-24

Veckan har varit förhållandevis lugn i Upplands-Bro. På grund av läget i länet stöttar "vår" polisstyrka upp där det behövs. Här på hemmaplan har UFU (Unga för Unga), VPG (Vuxna på Gång), fritidsgårdspersonal och fältassistenter gjort ett jättejobb då de kvällar och nätter rört sig ute i Bro och Kungsängen för att tillsammans se till att det är lugnt i kommunen.

När oroligheterna, som började i Husby, spred sig som ringar på vattnet insåg man runt om i Storstockholm att det här inte bara var en lokal polisiär fråga utan hela samhällets. Allmänheten har på många håll gjort ovärderliga insatser de senaste nätterna. Överallt har privatpersoner och föreningar slutit upp och nattvandrat för att visa sitt stöd och för att hjälpa poliser och brandmän att utföra sitt jobb, så även i Upplands-Bro.

Engegemanget behövs! Genom att samarbeta och tillsammans, ung som gammal, värna om vår kommun blir vi så mycket starkare och mindre sårbara. De organiserade busar som nu åker runt och härjar har ingenting med Husby att göra. I stället åker de runt (i bil) till platser där de tror sig kunna stöka ostört. Om vi Upplands-Brobor sluter upp och engagerar oss här i vårt grannskap kommer de troligtvis inte hit.

Snöra på dig promenadskorna och ta en kvällspromenad med grannarna, eller gå till fritidsgården i Broskolan där VPG samlas 20.30 på fredagskvällen inför vandringen. Bor du i Kungsängen eller Brunna kan du höra med fritidsgården Hagan, Hagnässkolan, i Brunna eller fritidsgården Trappan, Ekhammarskolan, om det är någon organiserad vandring i helgen alternativt ta med dig vänner och bekanta på en kvällspromenad.                          .
Alla är välkomna!

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen